net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στην εξέλιξη του project LiveWire οι πελάτες της αμερικάνικης εταιρίας θα έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

Μια Harley-Davidson που σίγουρα δεν περιμέναμε τόσο σύντομα.

Μοιάζει ή δεν μοιάζει με κάρτερ..;

H-D: Επίσημα το project LiveWire

H ηλεκτρική Harley-Davidson Livewire που σας παρουσιάσαμε νωρίτερα ανακοινώθηκε και επίσημα από την αμερικάνικη εταιρία, ως project που θα μπει άμεσα σε εφαρμογή.

 
Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα από την αμερικάνικη εταιρία είναι και επίσημα γεγονός. Το project LiveWire, όπως το ονομάζει η Harely-Davidson, είναι η πρώτη απόπειρα των Αμερικανών στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και προς το παρόν τουλάχιστον είναι project και όχι μοντέλο παραγωγής. Όπως ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο, δηλαδή, λίγο πριν μπει στην παραγωγή. Για να γίνει αυτό (κάτι που μοιάζει σίγουρο από όσα καταλαβαίνουμε) η Harley-Davidson θα ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας εβδομάδα να δίνει για test ride την μοτοσικλέτα σε αναβάτες που έχει επιλέξει η ίδια, προς αξιολόγηση. Έτσι και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Δελτίο Τύπου οι αναβάτες αυτοί «θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πρώτης ηλεκτρικής μοτοσικλέτας της Harley-Davidson».  Με αυτό τον τρόπο η αμερικάνικη εταιρία συνεχίζει πάνω στα χνάρια του project Rushmore που θέλει το κοινό της να παίζει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση των μοτοσικλετών της.

Το project  Livewire θα το οδηγήσουν ακόμη και αναβάτες που δεν ξέρουν ακόμη να οδηγούν! Αυτό θα γίνει εφικτό μέσω εξομοιωτή που θα δίνει την ευκαιρία ακόμη και σε αυτά τα άτομα να πάρουν μια πρώτη γεύση από την ηλεκτρική μοτοσικλέτα και να προσφέρουν παράλληλα τις δικές τους σκέψεις πάνω στο project.
Με την ηλεκτρική μοτοσικλέτα της η Harley-Davidson θα πραγματοποιήσει φέτος περιοδεία διασχίζοντας τον διάσημο αυτοκινητόδρομο Route 66 και θα επισκεφτεί περισσότερους από 30 dealers για τον παραπάνω σκοπό. Το 2015, το Project LiveWire θα πάει και στον Καναδά, για αξιολόγηση, ενώ θα έρθει και στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας, η αμερικάνικη εταιρία δεν αποκάλυψε τίποτα ούτε και επιβεβαίωσε την ισχύ και την ροπή που σας αναφέραμε.

 Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε και στην πράξη είναι πώς η νέα μοτοσικλέτα εκφράζει εκ νέου την χαρακτηριστική αίσθηση και ήχο των μοντέλων της αμερικάνικης εταιρίας στην πράξη, κάτι που οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι έχει πετύχει. Ο ήχος πάντως δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτηριστικό ήχο των V2 της Harley-Davidson. Σύμφωνα με τον Mark-Hans Richer, αντιπρόεδρο και επικεφαλής του τμήματος Marketing, ο ήχος της μοτοσικλέτας θυμίζει «πολεμικό αεροσκάφος πάνω σε αεροπλανοφόρο. Ο ξεχωριστός ήχος του project LiveWire σχεδιάστηκε για να διαφοροποιείται από εκείνον ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης (σ.σ. είχαν άλλη επιλογή;) και από τις υπόλοιπες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες της αγοράς ».

Περισσότερα για το project LiveWire μπορείτε να βρείτε εδώ στο επίσημο site που δημιούργησε η Harley-Davidson.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ