net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Ducati σκέφτεται να κάνει την είσοδο της στην κατηγορία Moto 3!

Η Ducati στα Moto3!

Η Ducati Corse σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της συμμετοχής της και στην κατηγορία Moto3, στα Moto GP.

 
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ducati Corse, Paulo Ciabatti, δήλωσε πως η Ducati σκέφτεται το ενδεχόμενο να πάρει μέρος στην μικρή κατηγορία Moto 3 στο μέλλον! Αναμφίβολα, πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα είδηση, καθώς η εταιρεία δεν έχει παρουσία στην μικρότερη κατηγορία, όπου οι τεχνικές απαιτήσεις διαφέρουν και η αγωνιστική δράση είναι εντονότατη.
  Ωστόσο, ο Ciabatti αφήνει να εννοηθεί ότι η ένταξη του Jorge Lorenzo στην ομάδα των Moto GP σημαίνει πως όλη η συγκέντρωση και η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην μεγάλη κατηγορία, προς το παρόν.

O Ciabatti είπε πως «το Moto 3 είναι ενδιαφέρον, αλλά προς το παρόν παραμένει μόνο σαν σκέψη. Δεν σχεδιάζουμε κάτι. Σίγουρα δεν θα έχουμε κάποια εξέλιξη στο θέμα μέχρι του χρόνου , διότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις. Πιστεύουμε πως αν πάνε όλα όπως τα σχεδιάζουμε στο Moto GP, θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε μία μοτοσυκλέτα για το Moto 3».

Ο κύριος λόγος ένταξης μιας εταιρίας στο Moto 3 είναι η ανάπτυξη σχέσεων με τους νέους οδηγούς με σκοπό την άνοδο τους στην μεγάλη κατηγορία. Η Honda και η ΚΤΜ είναι ήδη εμπλεκόμενες με το Moto 3 για αυτόν τον λόγο.

« Πολλοί οδηγοί που έρχονται από την Moto 2 είναι προφανές ότι ήταν επιτυχείς στην Moto 3. Η Ducati Corse έχει αρκετές δορυφορικές ομάδες με τις οποίες οι ανερχόμενοι οδηγοί μπορούν να έχουν μία θέση στο Moto GP χωρίς την πίεση της κύριας ομάδας » δήλωσε ο Ciabatti.
 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ