net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Pol Espargaro πάνω στην RC16

H KTM με κινητήρα BIG BANG στη Jerez;

Μετά τις ιδιωτικές δοκιμές της Τετάρτης στην πίστα Le Man της Γαλλίας, οι αναβάτες της KTM θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το νέο κινητήρα στην Jerez.

 
Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβής λεπτομέρειες για το νέο κινητήρα, φαίνεται πως η ΚΤΜ (η μόνη που χρησιμοποιεί κινητήρα screamer) αργά ή γρήγορα, θα ακολουθήσει τα υπόλοιπα εργοστάσια και θα κάνει την αλλαγή σε κινητήρα Big Bang.

Η Honda ήταν η τελευταία που έκανε μια τέτοια αλλαγή, αφού διαπίστωσαν ότι η απόδοση του Big Bang παρέχει καλύτερη πρόσφυση στις εξόδους των στροφών και ταλαιπωρεί λιγότερο το πίσω ελαστικό από τον Screamer.

Η διαφορά στον ήχο των δύο κινητήρων είναι μεγάλη. Συμφώνα με τον Espargaro «Αν το δοκιμάσουμε θα το ακούσετε. Είμαι αναβάτης και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βελτιωθεί η μοτοσυκλέτα και να κάνω καλύτερους χρόνους. Δεν με απασχολεί αν ο κινητήρας θα είναι Big Bang ή Screamer».

Ο Smith επίσης δήλωσε: «Δοκιμάσαμε και οι τρείς ( Smith, Espargaro, Kalio) τον κινητήρα στο Le Man αλλά λόγω του άσχημου καιρού που επικρατούσε, δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε αν είναι καλύτερος. Εδώ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ίσως έχουμε την ευκαιρία αν οι μηχανικοί της ομάδας το αποφασίσουν».

Η Honda κατά τη διάρκεια του χειμώνα που έκανε την αλλαγή σε Big Bang , είχε το χρόνο να πειραματιστεί και με τα ηλεκτρονικά. Η KTM δεν έχει αυτή την πολυτέλεια και σίγουρα κάθε κίνηση της πρέπει  να είναι μελετημένη ώστε να φτάσει τα επίπεδα του ανταγωνισμού σύντομα.
Θα σας λείψει ο ξεχωριστός ήχος του Screamer;

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ