net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πιθανή η επιστροφή της Kawasaki στα 4κύλινδρα 250αρια

Η Kawasaki σε φάση εξέλιξης

Η Kawasaki φημολογείται, ότι ετοιμάζεται να τοποθετήσει ένα νέο 4κύλινδρο σύνολο στο Ninja 250. Ο κινητήρας βρίσκεται σε φάση εξέλιξης και η Ιαπωνική εταιρία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να το βγάλει στην παραγωγή.

 
Με  τη Yamaha, τη Suzuki και τη Honda να έχουν παρουσιάσει τις προτάσεις τους στα 250 κυβικά, η Kawasaki και το Ninja έμεινα πίσω, καθώς πλέον υπολείπονται του ανταγωνισμού. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι ετοιμάζει η πράσινη εταιρία, ώστε να επανέλθει στην κορυφή.

Σύμφωνα με φήμες που εξαπλώθηκαν στα μέσα ενημέρωσης της Ινδονησίας, η Kawasaki ετοιμάζεται να απαντήσει στους ανταγωνιστές με έναν καταπληκτικό τρόπο. Οι φήμες λένε ότι η ιαπωνική εταιρία είναι ήδη σε φάση εξέλιξης ενός 4κύλινδρου συνόλου 250 κυβικών και αν συμβεί κάτι τέτοιοι, θα αναβιώσουμε τις παλιές καλές μέρες.

Το πρώτο Ninja 250 εμφανίστηκε το 1988 και έως το 2004 έπαιρνε ζωή από έναν τετρακύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα, με χωρητικότητα 249 κ.ε, 16 βάλβιδο με διπλούς εκκεντροφόρους. Η συμπίεση ήταν 12.2:1 και η απόδοση έφτανε τους 45 ίππους στις 15.000σαλ.

Αν είναι απίθανο ή τραβηγμένο να επαναφέρει η Kawasaki την 4κύλινδρη διάταξη, θα το δείξει ο χρόνος. Εξάλλου και οι υπόλοιποι κατασκευαστές είχαν παρόμοια σύνολα στο παρελθόν, όπως το Yamaha FZR250, το Honda CBR250 και το Suzuki GSX-R25, που ήταν ικανά για ταχύτητες άνω των 200 χιλιομέτρων και κόφτη στις 19.000!

Αν κρίνουμε από τα λόγια του αναπληρωτής Διευθυντή Πωλήσεων και Προώθησης, PT Kawasaki Motor της Ινδονησίας, Michael Tanadhi, η εταιρία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εισάγει ένα 250αρι 4κύλινδρο στην παραγωγή.

Εσείς τι λέτε; Θα θέλατε να το δείτε στην παραγωγή; Συμφωνείτε με μια τέτοια κίνηση;
 
 

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ