net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα πρώτα τρισδιάστατα σχέδια της Matchless δείχνουν μια cruiser μοτοσικλέτα με σαφείς ρετρό επιρροές.

Το μαύρο της πηγαίνει ακόμη πιο πολύ.

Οι εντυπωσιακές προδιαγραφές της μοτοσικλέτας στα φρένα δεν θα περάσουν λογικά στο μοντέλο παραγωγής.

Αυτά ήταν τα σχέδια που είχαν διαρρεύσει πριν από λίγους μήνες.

Η Matchless επιστρέφει με Model X Reloaded

Μια από τις παλαιότερες βρετανικές εταιρείες μοτοσικλετών επαναφέρει ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της (στα σχέδια προς το παρόν). Με το Model X Reloaded γιορτάζει τα 115 χρόνια από την ίδρυσή της.

 
Το Model X Reloaded σχεδιάστηκε από τον Franco Malenotti, ο οποίος έχει σχεδιάσει επίσης μοντέλα για τις Honda, Moto Morini, Ducati, Bimota, KTM και Aprilia, ενώ βρίσκεται και πίσω από την ομάδα σχεδίασης της Laverda Jota και Laverda 1000RGS.

Στην δημοσιότητα βγήκαν τα πρώτα τρισδιάστατα σχέδια και πρόκειται για την πρώτη μοτοσικλέτα της βρετανικής εταιρείας από τότε που αγοράστηκε από την ιταλική φαμίλια Malenotti το 2012.

Φήμες για την επιστροφή της Matchless κυκλοφόρησαν μερικούς μήνες πριν και φαίνεται πως η αναμονή λαμβάνει τέλος, αφού το V-Twin μοντέλο της εταιρείας αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τον ερχόμενο μήνα στην έκθεση του Μιλάνο.

Το όνομα Model X πρωτοακούστηκε το 1929 και κυκλοφόρησε μέχρι το 1940 όπου, έπειτα από μερικές βελτιώσεις, ανήκε πλέον στην κατηγορία μοτοσικλετών touring. Διέθετε V-Twin κινητήρα και, πριν καταταγεί στα touring μοντέλα, είχε ένα πολύ καλά ενισχυμένο πλαίσιο, ειδικά σχεδιασμένο για βαριές δουλειές με κάνιστρο.

Παρά το γεγονός ότι πλέον ανήκει σε ιταλικά χέρια, η Matchless ήθελε να αναπτυχθεί ξανά, σε συνεργασία με τους αρχικούς ιδιοκτήτες, την βρετανική οικογένεια Collier.

Σε δηλώσεις του, ο John Collier, ανέφερε: «Η οικογένειά μου είναι περήφανη που βλέπει τον θρύλο της Matchless να αναβιώνει και, το κυριότερο, να παρουσιάζεται στις νέες γενιές. Ο κύριος Malenotti, μαζί με την νέα ομάδα της Matchless, κατάφεραν με απόλυτη ακρίβεια να ισορροπήσουν την παράδοση, την τεχνολογία και την κομψότητα που ήταν θεμελιώδεις παράγοντες για την επιτυχία του Model X το 1929.»

Λίγα και ανεπίσημα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν κυκλοφορήσει, οπότε μπαίνουμε σε αναμονή μέχρι την παρουσίασή της.

Κινητήρας: Matchless S&S Design, V-Twin
Χωρητικότητα: 1.916 κ. εκ.
Τροφοδοσία: Ηλ. Ψεκασμός
Φρένα Ε: 12πίστονη δαγκάνα
Φρένα Π: 6πίστονη δαγκάνα
Τροχός Ε - Π: 18¨ - 17¨
Ελαστικά Ε – Π: 130/90 ZR16 – 200/55 ZR17

 

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ