net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H μοτοσικλέτα που φέρει το όνομα του Oishi Yoshio θα δώσει νέα δημοσιότητα στην ιστορία των 47 Ronin.

Μικρό σουλούπι η μοτοσικλέτα ή μήπως ο Travis Newbold είναι πανύψηλος;

Από τις 47 Ronin, μόνο η #1 φορά τον "καλό" κινητήρα της EBR με 1190 κ.εκ. και 185 ίππους.

Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στη μορφή παραγωγής, όπως πωλείται από το εργοστάσιο έναντι περίπου 34.000 ευρώ.

H Ronin Oishi Yoshio στο Pikes Peak

Ανάμεσα σε ένα πλήθος ιαπωνικών και ιταλικών μοτοσικλετών, μια αμερικανική κατασκευή ξεχωρίζει στη λίστα των συμμετοχών για το φετινό Pikes Peak International Hill Climb. Η #1 μοτοσικλέτα της Ronin δίνει το παρών.

 
μοτοΤη σπουδαία δουλειά της Ronin ίσως να τη θυμάστε από το 2013, όταν την είχαμε παρουσιάσει εδώ. Πρόκειται για μια εταιρεία που ιδρύθηκε με την πλάτη της Magpul Industries από το Κολοράντο των ΗΠΑ, κατασκευάστριας εξαρτημάτων για όπλα. Η Ronin Motorworks στήθηκε το 2009 όταν η Harley-Davidson αποφάσισε να κλείσει τη Buell, αγοράζοντας 47 από τα τελευταία Buell 1125R και μετατρέποντάς τα σε custom κατασκευές, καθεμιά ονομασμένη από έναν από τους 47 σαμουράι του διάσημου ιαπωνικού θρύλου “Ronin 47”.

Έχοντας ήδη πουλήσει σχεδόν το μισό της παραγωγής της (με μερικά από τα μοντέλα να έχουν προ-πωληθεί πριν καν κατασκευαστούν), η Ronin αποφάσισε να προσφέρει μια ξεχωριστή τύχη και τιμή στον αρχηγό της ομάδας. Το Ronin #1 με όνομα του αρχηγού της ομάδας των φημισμένων σαμουράι, Oishi Yoshio, αποκτά τον πανίσχυρο κινητήρα της EBR1190RX με τα 185 άλογα και κατεβαίνει (ή μάλλον ανεβαίνει, για να ακριβολογούμε) στην 93η ανάβαση του Pikes Peak που θα γίνει στις 28 Ιουνίου.

Αναβάτης της μοτοσικλέτας θα είναι ο Αμερικανός Travis Newbold, έμπειρος αγωνιζόμενος στο βουνό αυτό. Για την προπόνησή του και για τις πρώτες δοκιμές η εταιρεία χρησιμοποιεί τον στάνταρ κινητήρα των 1125 κ.εκ., αλλά για τον αγώνα η δουλειά θα ανατεθεί στο ξεχωριστό Ronin #1 με τον δυνατό V2 από την τελευταία γενιά των EBR.

Μάλιστα, η Ronin δεν έχει σκοπό να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της παίζοντας παιχνίδια μάρκετινγκ, έτσι η μοτοσικλέτα της θα αγωνιστεί στην πιο δύσκολη κατηγορία, Heavyweights, ανάμεσα δηλαδή στις καλύτερες ιαπωνικές και ευρωπαϊκές superbikes.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ