net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Προβλήματα για το θρυλικό Dakar Rally...

Η Χιλή εκτός Dakar

Με κυβερνητική εντολή η χώρα της Λατινικής Αμερικής δε θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του Dakar Rally , πυροδοτώντας και άλλες ανησυχίες για το μέλλον του πασίγνωστου αγώνα…

 
Προβλήματα αντιμετωπίζει η ASO, η διοργανώτρια του Dakar Rally, αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δε θα πραγματοποιηθούν διαδρομές στη Χιλή, στα πλαίσια του αγώνα. 

Η απόφαση ήρθε από την κυβέρνηση της Χιλής, η οποία δε συγκέντρωσε πλειοψηφία στο ψήφισμα περί της φιλοξενίας ή όχι, του αγώνα στα εδάφη της χώρας για το 2016. Κύριος λόγος της καταψήφισης είναι, από ότι φαίνεται, τα περιβαλλοντικά θέματα, αφού πολλοί βουλευτές υποστήριξαν ότι το περιβαλλοντικό αντίκτυπο στη Χιλή εξαιτίας του αγώνα είναι υπερβολικό. 

Το πλήγμα για το Dakar Rally είναι αρκετά σημαντικό, καθώς τόσο οι θεατές όσο και οι αγωνιζόμενοι αγαπούν τα κομμάτια με μεγάλους αμμόλοφους που προσέφερε το έδαφος της Χιλής και που εκτόξευσαν τη φήμη της διοργάνωσης ακόμα ψηλότερα. 

Η ASO συνεχίζει τις συζητήσεις με την Αργεντινή, ενώ έχει σχεδόν ολοκληρώσει συμφωνίες με την Παραγουάη και την Ουρουγουάη. Ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν επίσης η Βραζιλία και η Βολιβία, που έχουν καταθέσει προτάσεις για φιλοξενία του αγώνα. 

Κάποιες συζητήσεις έχουν γίνει, σχετικά με την πιθανότητα της εγκατάλειψης της Νότιας Αμερικής από την ASO, αλλά στα αντίποδα δεν υπάρχει και κάποια πρόταση για νέα εδάφη φιλοξενίας. Φαίνεται λοιπόν ότι τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα είναι ισχυρότερα από ποτέ, με αποτέλεσμα το θρυλικό rally να φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον του…

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ