net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα που θα λειτουργήσει ως βάση για μια έκδοση δρόμου

Μικρός, ελαφρύς και αποδοτικός ο κινητήρας της Rotron

Η επιστροφή του Wankel

Το 1989, η Norton παρουσίασε την αγωνιστική RCW588 με περιστροφικό κινητήρα προκαλώντας εντύπωση, αφού μια μικρή εταιρία κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα TT senior το 1992 και το εθνικό πρωτάθλημα Αγγλίας BSB το 1994. Τώρα ο άνθρωπος πίσω από αυτό το πρότζεκ επιστρέφει με ένα νέο ¨όπλο¨ για την πίστα.

 
Η νέα μοτοσυκλέτα θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Rotron, μια εταιρία που ειδικεύεται στους περιστροφικούς κινητήρες και στο τμήμα ανάπτυξης εργάζεται ο μηχανικός που επιμελείται το πρότζεκτ. Αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση, η Rotron θα κατασκευάσει 100 τέτοιους κινητήρες για χρήση πίστας, με μια έκδοση δρόμου να είναι στα μελλοντικά τους σχέδια.

Ο κινητήρας ονομάστηκε CR700P είναι 700 κ.εκ. με δύο ρότορες και παράγει 200 ίππους και 15 κιλά ροπής στις 9500 σ.α.λ. Το μπλόκ του κινητήρα προέρχεται από το Norton RCW588 αλλά έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές. Τα εσωτερικά τοιχώματα έχουν λεπτύνει και έτσι παρά τα περισσότερα κυβικά το συνολικό μέγεθος είναι μόνο 3χιλ μεγαλύτερο.

Στην μελλοντική παράγωγη θα σχεδιάσουν τον κινητήρα από την αρχή χωρίς να χρησιμοποιούν ως βάση αυτόν της Norton. Έτσι θα μπορέσουν να τον κάνουν ακόμα πιο μικρό και με καλύτερο σύστημα ψύξης. Επίσης, εργάζονται και στο πρόβλημα κατανάλωσης λαδιού που είναι σημαντικό για μια έκδοση δρόμου.

Το πλαίσιο έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο έχοντας μεγάλη ακαμψία και χαμηλό βάρος. Για το πίσω αμορτισέρ, έχουν επιλέξει μια αρκετά περίεργη τοποθέτηση για τέτοια μοτοσυκλέτα, αφού στηρίζεται κατευθείαν πάνω στο ψαλίδι. Μπροστά τα πράγματα είναι πιο κλασικά με ένα ανεστραμμένο πιρούνι από τη Bitubo. Τα φρένα προέρχονται από τη Brembo και οι ζάντες, κατασκευασμένες από ανθρακονήματα είναι της Dymag.

Ήχος από τα παλιά λοιπόν, και μια προσπάθεια που δείχνει ότι όσοι πιστεύουν στο  όραμα τους δεν το εγκαταλείπουν. Θα θέλατε να δείτε μοτοσυκλέτα με Wankel σε κάποιο track day και στην Ελλάδα;

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ