net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η παλαιότερη Vespa στον κόσμο βγαίνει σε δημοπρασία

Η παλαιότερη Vespa στον κόσμο

Η παλαιότερη Vespa στον κόσμο ανακαλύφθηκε τυχαία σε έναν αχυρώνα, αποκαταστάθηκε πλήρως και λειτουργεί ξανά. Είναι το τρίτο κατά σειρά scooter που κατασκεύασε η Piaggio. Τα δύο προγενέστερα όμως δεν υπάρχουν πλέον.

 
Η Vespa δεν αποτελεί απλά σύμβολο μια προγενέστερης εποχής –πιθανότατα μιας dolce vita-, αλλά ιδεολογία για πολλούς λάτρεις των ρετρό δικύκλων. Η ανακάλυψη του παλαιότερου μοντέλου σε ένα αχυρώνα ξυπνά αναμνήσεις στους μεγαλύτερους και γεννά όνειρα στους νεότερους.

H παλαιότερη Vespa στον κόσμο παρήχθη το 1946 ως μέρος μιας περιορισμένης «0 series» και είναι ένα από τα 60 μοντέλα, που κατασκευάστηκαν. Ο αριθμός του πλαισίου είναι 1003, προσδιορίζοντάς την ως το τρίτο μοντέλο που συναρμολογήθηκε. Τα μοντέλα 1001 και 1002 δεν υπάρχουν πια. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Catawiki, η Vespa #1003 βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα πωληθεί με τα ιταλικά έγγραφα κυκλοφορίας της.

Πρόκειται για χειροποίητο όχημα, με μονοκύλινδρο, δίχρονο, αερόψυκτο κινητήρα 98 cc και κιβώτιο τριών ταχυτήτων. Το θρυλικό scooter-αντίκα τίθεται σε δημοπρασία και η τιμή της αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 250.000 και 300.000 ευρώ.
 
Η δημοπρασία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου.

 

PIAGGIO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ