net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η τρόικα των Adventure υποκατηγοριών

Μεγάλα On-Off ή Adventure Bikes, μια κατηγορία μέσα στην οποία συνυπάρχουν μοτοσικλέτες που διαφοροποιούνται αρκετά σε χαρακτηριστικά, όντας προορισμένες για διαφορετικές χρήσεις. Ας γνωρίσουμε τρεις από αυτές λοιπόν.

 
Οι εποχές που ο ορισμός της μοτοσικλέτας ήταν «δίτροχο επιβατικό όχημα μετά κινητήρα εσωτερικής καύσεως», έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.  Παρ΄ ότι ο ορισμός εξακολουθεί να ισχύει (οk, πλην τρίτροχων και ηλεκτρικών…) σήμερα χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο info για να περιγράψουμε ένα μοντέλο καθότι οι κατηγορίες , οι υποκατηγορίες και οι υπο-υποκατηγορίες,  θυμίζουν κατά κάποιο τρόπο την συστηματική ταξινόμηση της χλωρίδας και της πανίδας.

Ένα παράδειγμα: «Θέλω ένα On-Off!»… Ναι αλλά τι On-Off; Mega με κυβισμό 1000+, μεσαίο ή μικρό; Με τι αναλογία στα ποσοστά δυνατοτήτων σε άσφαλτο και χώμα; Για ταξίδια και εκδρομές ή και για κίνηση στην πόλη;…. και πάει λέγοντας.

Σήμερα θα εξετάσουμε τρεις μοτοσικλέτες , αντιπροσωπευτικά παραδείγματα των τριών αντίστοιχων τάσεων στην κατηγορία των μεγάλων On-Off. 

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ