LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Hero παρουσίασε το iON, ένα ηλεκτροκίνητο concept με κυψέλες υδρογόνου.

Το τιμόνι του δε στρίβει. Οι hubless τροχοί δίνουν την κίνηση μέσω μαγνητικής ενέργειας.

Το ταχύμετρο του iON θέλει μόλις 5 δευτερόλεπτα για να πάει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα.

Το να πούμε ότι ο σχεδιασμός του είναι φουτουριστικός είναι μάλλον μια συγκρατημένη δήλωση.

Στη φετινή Indian Auto Expo η Hero έκανε τη δική της επανάσταση, κλείνοντας το μάτι στη δύση, τόσο σε design, όσο και σε τεχνολογία!

Hero iON: Concept κυψελών υδρογόνου

Ανάμεσα σε άλλα – λιγότερο ή περισσότερο εντυπωσιακά – μοντέλα που παρουσίασε η Hero στην Indian Auto Expo, κατάφερε να ξεχωρίσει ένα concept με κυψέλες υδρογόνου.

 

Το concept της Hero ονομάζεται iON και εντυπωσιάζει με την αισθητική του, τον τρόπο λειτουργίας του και τις τεχνολογίες που υιοθετεί. Αισθητικά, το iON μοιάζει να προήλθε από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Και, αν κρίνουμε και από τις τεχνολογίες που υιοθετεί, πιθανότατα αυτό είναι αλήθεια!

Αναλυτικότερα, το iON διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα, ο οποίος τροφοδοτείται από ένα νέο τύπο μπαταριών ιόντων λιθίου, αλλά και κυψέλες υδρογόνου, οι οποίες αυξάνουν την αυτονομία του. Τέλος, υπερπυκνωτές υπόσχονται προοδευτικότητα στην επιτάχυνση και το φρενάρισμα του iON.

Επιπλέον, ο ηλεκτρικός κινητήρας μεταδίδει την κίνηση απευθείας στους τροχούς hubless (δίχως κέντρα), οι οποίοι κινούνται μέσω της μαγνητικής ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό εξαλείφεται κάθε τριβή και απώλεια ενέργειας. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη Hero, είναι το iON να αναπτύσσει (θεωρητικά πάντα) ταχύτητα 0-100 χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα και τελική 160 χλμ./ώρα. Επιπλέον, η αυτονομία του αγγίζει τα 300 χλμ

Οι εντυπωσιακές τεχνολογίες, ωστόσο, δε σταματούν εδώ. Το iON διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα αναρτήσεων, το οποίο η Hero ονομάζει m-link. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί επίσης τη μαγνητική ενέργεια, καθώς και αισθητήρες που αντιλαμβάνονται την κατάσταση του οδοστρώματος και προσαρμόζουν τη λειτουργία τους σε πραγματικό χρόνο. Ιδιαίτερο, τέλος, είναι και το τιμόνι της μοτοσικλέτας, με χειριστήρια τύπου joystick, που σύμφωνα με την εταιρεία δεν στρίβουν όπως ένα συμβατικό τιμόνι! Η Hero δεν αναφέρει τον τρόπο που γίνεται η αλλαγή κατεύθυνσης από τον αναβάτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι τροχοί διαθέτουν γυροσκόπια και ταχύμετρα που φροντίζουν για τη σταθερότητα του iON.

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ