net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ηλεκτρική που υπόσχεται...300!

Με την συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας, η αναζήτηση για εναλλακτικές μορφές καυσίμων, οδήγησε στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, από διάφορες εταιρίες.

 
Η Fenris Motorcycles,  μια εταιρία που εδρεύει στην Δανία, παρουσίασε μία πρωτότυπη κατασκευή μοτοσυκλέτας  που έχει ηλεκτρικό κινητήρα. Μπορεί από μόνο του αυτό να μην δείχνει κάτι διαφορετικό. Αν αναλογιστούμε όμως ότι, σύμφωνα με τα επίσημες τοποθετήσεις των ανθρώπων της εταιρίας, η μοτοσυκλέτα έχει την ικανότητα να φτάσει τα 186μίλια, τότε τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα.
Με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 300 χιλιόμετρα και επιτάχυνση από στάση μέσα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, βάζει ψηλά τον πήχη  και αυτό γίνεται ξεκάθαρο μέσα από τις δηλώσεις του προέδρου και του συνιδρυτή της εταιρίας, ο οποίος βλέπει την Ιταλική εταιρία Energica, ως την μόνη πραγματική απειλή.  Οι  έτεροι 2 ανταγωνιστές ξεκίνησαν την εξέλιξή τους όταν η τεχνολογία ήταν σε πρώιμο στάδιο, δήλωσε.

Η μοτοσυκλέτα είναι πραγματικά επαναστατική τεχνολογικά, καθώς ο ηλεκτρικός κινητήρας που διαθέτει, ζυγίζει 12,24 κιλά, πού είναι το ένα τέταρτο των κιλών από όσο ζυγίζουν οι αντίστοιχοι του ανταγωνισμού. Είναι φανερό ότι,  με τα συνολικά κιλά της μοτοσυκλέτας να βρίσκονται στα 196 και την ιπποδύναμη να ανέρχεται στους 200 ίππους, πετυχαίνει εξαιρετικά νούμερα επιτάχυνσης και τελικής.

Για την ανάρτηση χρησιμοποιούνται αμορτισέρ, ένα για κάθε τροχό, που βρίσκονται κάτω από τον κινητήρα, και απασχολούν το εμπρός και το πίσω ψαλίδι. 

Η εταιρία έχει προγραμματίσει την παραγωγή 500 μοτοσυκλετών για το 2019.

Αυτή η μοτοσυκλέτα δεν έχει μυαλό. Χρησιμοποίησε το δικό σου. Είναι το μήνυμα που διαβάζουμε στο ταμπελάκι πάνω στο ανθρακονημάτινη τιμονόπλακα.

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ