net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι ανεπίσημες δοκιμές του ηλεκτρικού Duke

Οι ανεπίσημες δοκιμές του ηλεκτρικού Duke

Ηλεκτρικό ΚΤΜ DUKE

Η KTM φαίνεται να είναι μια εταιρία που βλέπει σοβαρά το ηλεκτροκίνητο μέλλον, αν κρίνουμε από τις δοκιμές που πραγματοποιεί και σε μοντέλα δρόμου όπως το Duke.

 
Με το Freeride ήδη στην γκάμα της σε 3 εκδόσεις, δεν αποτελεί  έκπληξη, ότι η ΚΤΜ επενδύει στο ηλεκτρικό μέλλον. Το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα της δοκιμής  βασίζεται στο Duke 390, λέει πολλά. Δεν πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα supersport που χρειάζεται πολύ δύναμη, ούτε για touring που διανύει μεγάλες αποστάσεις αντιμετωπίζοντας προβλήματα αυτονομίας. Είναι μία γυμνή μοτοσυκλέτα με αστικό προσανατολισμό, που μπορεί να κάνει τις μικρές καθημερινές μετακινήσεις, έχοντας μικρότερες απαιτήσεις στο θέμα της μπαταρίας.

Έχοντας δει αρκετά ηλεκτρικά concept τον τελευταίο καιρό και από άλλες εταιρίες, πιστεύουμε ότι θα ήταν ενδιαφέρουσα κίνηση από την KTM, αν προσέθετε ένα ηλεκτρικό Duke στη γκάμα της, με τιμή στα φυσιολογικά πλαίσια. Η εμπειρία οδήγησης μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας φυσικά είναι διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει, αλλά στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες διακρίνεται υδραυλικός συμπλέκτης. Ο λόγος άγνωστος…

Υπάρχουν σαφώς οφέλη από την ηλεκτροκίνηση, όπως οι μηδενικοί ρύποι και η οικονομία, αλλά οι επιπτώσεις στο περιβάλλον δεν μπορούν να σταματήσουν άμεσα. Οι μπαταρίες δεν φορτίζονται ούτε παράγονται μόνες τους και χρειάζονται ενέργεια που μόνο τα εργοστάσια μπορούν να προσφέρουν προς το παρών. Η KTM δεν έχει δώσει πληροφορίες για αυτές τις φωτογραφίες, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια ματιά στο κοντινό μέλλον των πόλεων.

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ