net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της εταιρίας Vigo!

Ηλεκτροκίνητη Vigo

Μία νέα εταιρία μοτοσυκλετών από το Ηνωμένο Βασίλειο, που θα κάνει την εμφανισή της μέσα στο έτος υπόσχεται ηλεκτρικές εκρηκτικές επιδόσεις.

 
Η ηλεκτρική superbike σύμφωνα με την εταιρία θα εμφανιστεί στο τέλος του 2017. Η εταιρία λέγεται Vigo Motorcycles και φαίνεται πως έχει ανακαλύψει έναν νέο τρόπο κατασκευής μπαταριών με αποτέλεσμα να φτάνουν σε πολύ υψηλο επίπεδο απόδοσης.

Η μοτοσυκλέτα της Vigo λόγω των μπαταριών που θα χρησιμοποιεί θα έχει αξιοζήλευτες επιδόσεις. Η τελική ταχύτητα εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα και θα επιταχύνει από 0 σε 100, σε περίπου 3,2 δευτερόλεπτα. Το μοντέλο θα ζυγίζει 160 κιλά και ο κινητήρας του θα έχει ισχύ 120 ίππων, όλο το «παιχνίδι», όμως παίζεται στις μπαταρίες οι οποίες θα έχουν τεράστια απόδοση της τάξης των 21 kWh! Η φόρτιση επιτυγχάνεται σε 7 με 12 ώρες, αν όμως κάποιος χρησιμοποιεί τον φορτιστή ταχείας φόρτισης τότε ο χρόνος μειώνεται στα 30 λεπτά με την αυτονομία να φτάνει 640 χλμ.

Σύμφωνα με την εταιρία η μοτοσυκλέτα θα είναι εξοπλισμένη με μία εφαρμογή ώστε οι ρυθμίσεις των παραμέτρων και ο έλεγχος της κατάστασης της να γίνονται από το κινητό.

Η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη προς αγορά προς το τέλος του 2017 και η τιμή της θα κυμαίνεται στα 9.400 ευρώ. Λογική τιμή αν αναλογιστεί κανείς τις επιδόσεις που σύμφωνα με την εταιρία προσφέρει η μοτοσυκλέτα. Πάντως αν εν τέλει μία τέτοια μοτοσυκλέτα βγει στην αγορά, το σίγουρο είναι ότι θα φέρει τα πάνω κάτω στην κατηγορία της ηλεκτροκίνησης.
 

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ