net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η εξέλιξη του CX-01, έχει σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα σχεδίαση.

Crossover σημαίνει κίνηση στις μεγαλουπόλεις, εκδρομές και κάποιες μικρές δυνατότητες εκτός δρόμου.

Θυμίζει πολύ το Crossrunner 800, στο πιο φουτουριστικό του όμως.

Honda CX-02 Concept

Την εξέλιξη του conecept CX-01 παρουσίαση η Honda στην έκθεση Auto Expo της Ινδίας, βελτιώνοντας την σχεδίαση αλλά διατηρώντας τον ίδιο αστικό - crossover χαρακτήρα

 
Οι έχοντες καλή μνήμη θα θυμούνται το concept CX-01 που παρουσιάστηκε στην ίδια έκθεση πριν από ένα χρόνο και αποτέλεσε μια νέα πρόταση της Honda, στην κατηγορία των crossover δίκυκλων. 

Crossover στα τετράτροχα δεδομένα, σημαίνει μικρού κυβισμού αυτοκίνητα με διττό αλλά όχι απόλυτο χαρακτήρα, για αστική, περιαστική και εκδρομική χρήση. 

Συγχωρέστε μας το "δάνειο" από τον κόσμο των αυτοκινήτων αλλά δεν νομίζουμε ότι υπάρχει πιο ακριβής προσδιορισμός για την φύση της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας. 

Φέτος λοιπόν, η Honda παρουσίασε την εξέλιξη αυτού του concept, βελτιώνοντας εμφανώς την σχεδίαση, που είναι πλέον πιο "αιχμηρή" και φουτουριστική. 

Δυστυχώς όπως και με το CX-01, η Honda δεν έδωσε καμία πληροφορία σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, οπότε βασιζόμενοι σε ότι βλέπουμε στις φωτογραφίες και στο video, μπορούμε να πούμε ότι το CX-02, βασίζεται στο CB500X παραγωγής. 

Οπότε μιλάμε για 500άρι δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα, που αποδίδει 47 ίππους, αν βέβαια η Honda τον έχει αφήσει ανεπηρέαστο. 

Από εκεί και έπειτα, το CX-02 διαφοροποιείται -όπως είναι προφανές- στη σχεδίαση, φέρει ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά έναντι του συμβατικού στο CB500X και ακτινικής έδρασης δαγκάνα στο μπροστινό φρένο.

Πολύ όμορφος όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο video είναι και ο πίνακας οργάνων της μοτοσικλέτας, που  συνάδει σχεδιαστικά με την "μπροστά από την εποχή" σχεδίαση όλης της υπόλοιπης μοτοσικλέτας.  

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η Honda διατίθεται να βάλει το CX-02 σε διαδικασία παραγωγής και ούτε αν θα διατηρήσει αυτούσια την εμφάνιση του αν τελικά πράξει κάτι τέτοιο. 

Ως έχει πάντως η μοτοσικλέτα είναι σίγουρα πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά και η κατηγορία στην οποία ανήκει, αν μη τι άλλο "επίκαιρη" 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ