net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda Roadtrips 2017

Αναδείχθηκαν οι 2 ομάδες (4 ανάβάτες), που θα συμμετέχουν με X-ADV στο Honda Roadtrips 2017 μετά από τη δοκιμασία όλων των ομάδων στο Honda Adventure Camp που διοργανώθηκε στην πίστα καρτ του Αγίου Κοσμά το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουνίου 2017.

 
Οι δύο ομάδες είναι οι “Double Chris Team” με αναβάτες τους: Χρήστο Δρασκίδη και Χρήστο Μπόσμο και η ομάδα “Παππούδες” με αναβάτες τους: Αλέξανδρο Κολιό και Θανάση Τσιπρόπουλο.
 
Σκοπός του Honda Adventure Camp ήταν να υποδεχτεί και να εκπαιδεύσει τις 15 ομάδες (30 αναβάτες) που επιλέχθηκαν κατά τη 2η φάση του διαγωνισμού Honda Roadtrips 2017, προκειμένου να επιλεγούν τελικά οι 2 ομάδες (4 αναβάτες),  που θα οδηγήσουν 4 μοτοσυκλέτες X-ADV  στο φετινό ταξίδι του Honda Roadtrips 2017, που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Ιταλία από 14-23 Ιουλίου 2017: www.hondaroadtrips.gr
 
Κατά τη διάρκεια του Honda Adventure Camp οι 15 ομάδες (30 αναβάτες) που συμμετείχαν υποβλήθηκαν στα παρακάτω τεστ:
 
  • Οδηγικές ικανότητες στην άσφαλτο από τον Σπύρο Κούτρα - California Superbike School
  • Τεστ Φυσικής Αγωγής από τον αθλητή αντισφαίρισης Κων/νο Οικονομίδη
  • Team spirit Test από την ψυχολόγο Αγνή Μαριακάκη

Παράλληλα ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν τις πρώτες βοήθειες από μέλη του Ερυθρού Σταυρού, απόκτησαν γνώσεις ιταλικών, γνώσεις για τη σωστή προετοιμασία της μοτοσυκλέτας για ένα ταξίδι από την εταιρεία Andeli Mototouring και γνώσεις για τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η Honda στις μοτοσυκλέτες.
 
Οι αναβάτες τις ομάδας “Double Chris Team” Χρήστος Δρασκίδης και Χρήστος Μπόσμος αμέσως μετά την ανακοίνωση των νικητήριων ομάδων δήλωσαν: « περάσαμε ένα πολύ ξεχωριστό και όμορφο Σαββατοκύριακο στο Honda Adventure Camp. Η διοργάνωση από την ομάδα της Honda ήταν άψογη και οι δοκιμασίες αρκετά απαιτητικές. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία πρώτη γεύση από την Honda X-ADV κατά τη διάρκεια οδήγησης στην πίστα. Μετά τα πρώτα χιλιόμετρα γνωριμίας μπορούμε να πούμε ότι η μοτοσυκλέτα είναι εξαιρετική και πραγματικά αυτό που ξεχωρίζει είναι το κιβώτιο ταχυτήτων DCT. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει το δεκαήμερο οδοιπορικό για να αποκομίσουμε νέες και μοναδικές εμπειρίες. Περιμένουμε με μεγάλη προσμονή τη συνάντηση μας με τους σχεδιαστές της νέα X-ADV στη Ρώμη.”
 
Οι αναβάτες της ομάδας “Παππούδες” με αναβάτες τον Αλέξανδρο Κολιό και Θανάση Τσιπρόπουλο δήλωσαν: « είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιλεγήκαμε ως μία από τις δύο ομάδες που θα συμμετέχει στο Honda Roadtrips 2017. Ευχαριστούμε τη Honda που θα μας δώσει την ευκαιρία να ζήσουμε αυτή τη μοναδική και ξεχωριστή ευκαιρία. Περιμένουμε με αγωνία να ξεκινήσει το οδοιπορικό καθώς είναι το πρώτο μας ταξίδι με μοτοσυκλέτα εκτός Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια του διημέρου στο Honda Adventure Camp είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τη Honda X-ADV που θα είναι η σύντροφος μας στα 3,200kms  του οδοιπορικού μας στη Νότια Ιταλία. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την πρώτη μας γνωριμία καθώς η μοτοσυκλέτα είναι ευκολοδήγητη, πολύ φιλική στη χρήση και είναι εξοπλισμένη με το εξαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DCT.”
 
Λίγα λόγια για την πλατφόρμα Honda Roadtrips 2017 και την Honda X-ADV:
 
Το Honda Roadtrips είναι μια πλατφόρμα που φτιάχτηκε από ανθρώπους που αγαπούν τη μοτοσυκλέτα για ανθρώπους που τολμούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μέσα από το Honda Roadtrips οι φίλοι των 2 τροχών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα της αληθινής περιπέτειας, να εμπνευστούν και να τολμήσουν να κάνουν πραγματικότητα τα ταξίδια που πάντα ονειρευόντουσαν, και τελικά να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τη μοτοσυκλέτα. Εδώ θα βρουν συμβουλές από ειδικούς και επαγγελματίες, και θα μάθουν όλα όσα πρέπει να ξέρουν για την οργάνωση του δικού τους roadtrip από την προετοιμασία μέχρι το ίδιο το ταξίδι.
 
Για το 2017 σύντροφος των 4 αναβατών θα είναι η νέα Honda X-ADV. Μία πρωτότυπη «γενετική διασταύρωση» που οδήγησε στη δημιουργία μίας νέας συναρπαστικής μοτοσυκλέτας: η Honda X-ADV συνδυάζει το SUV στυλ και τη γοητεία μιας μοτοσυκλέτας off-road με ανθεκτικό πλαίσιο, αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών, ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και ισχυρές επιδόσεις από ένα δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με διπλό συμπλέκτη DCT  (Dual Clutch Transmission).
 
Στυλάτη, γεροφτιαγμένη και ψηλή, η Honda X-ADV δηλώνει τις προθέσεις της σαν ένα εργαλείο εκτός δρόμου. Παράλληλα, η σκληροτράχηλη εμφάνιση συνδυάζεται με την πρακτικότητα. Η σχεδίαση του πλαισίου προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 21L κάτω από τη σέλα. Το X-ADV διαθέτει ρυθμιζόμενη ζελατίνα 5-θέσεων, αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής, χούφτες από την Africa Twin, οθόνη οργάνων τύπου Rally και κεντρικό σταντ. Το σύστημα Smart Key ανεβάζει τον πήχη της καθημερινής άνεσης.
 
Αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών μπροστά και πίσω απορροφούν τις ανωμαλίες με τη συμβολή ανθεκτικών τροχών με ακτίνες, 17/15 ιντσών (Ε/Π) και ελαστικών διττού χαρακτήρα. Οι δύο δαγκάνες ακτινικής διάταξης τεσσάρων έμβολων, προσφέρουν πλούσια δύναμη πέδησης με ABS.
 
Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Honda [Dual Clutch Transmission (DCT)] περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, ενώ η χαρτογράφησή του για το X-ADV επιλέγει μικρότερες σχέσεις για πιο άμεση απόκριση στο πρόγραμμα D mode. Το πρόγραμμα S mode διαθέτει 3 επίπεδα ώστε τα σημεία αλλαγών να προσαρμόζονται καλύτερα στη σπορ οδήγηση. Αριστα εναρμονισμένος με το DCT, ο δικύλινδρος κινητήρας 745cc του X-ADV αποδίδει ισχυρή ροπή στις χαμηλομεσαίες στροφές, για εντυπωσιακή επιτάχυνση από πολύ χαμηλές στροφές. Η κατανάλωση διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα - 27.9km/l (κύκλος δοκιμών WMTC).
 
 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ