net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα Husqvarna Svartpilen

Husqvarna Svartpilen

Η Husqvarna αποφάσισε να φέρει στη ζωή το νέο της μοντέλο, Svartpilen. Η εταιρεία παρουσίασε τα μοντέλα Vitpilen και Svartpilen πριν 3 χρόνια. Κατασκοπευτικά πλάνα μαρτυρούν το τελικό αποτέλεσμα του μοντέλου.

 
Εκείνη την εποχή, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η Svartpilen αναμένεται να βγει στην παραγωγή στα τέλη του 2017. Αυτή την εβδομάδα, μετά από κατασκοπευτικά πλάνα, φαίνεται ότι το μοντέλο είναι έτοιμο και βρίσκεται υπό δοκιμή. Το καλύτερο νέο, όμως, είναι ότι η μοτοσυκλέτα παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από την αρχική ιδέα του μοντέλου.
 
Ο κινητήρας προέρχεται από την KTM, με τη μορφή του μονοκύλινδρου 390 κ.εκ. κινητήρα της Duke, που αποδίδει 43 ίππους στο πίσω τροχό. Η Svartpilen έχει, επίσης,  την ίδια νέα TFT οθόνη. Το ψαλίδι και ένα αξιοπρεπές μέρος του πλαισίου έχουν, επίσης, δανειστεί από τον «ξάδερφο» της εταιρείας.
 
Η Svartpilen είναι ένα scrambler δρόμου κι όχι ένα off-road τέρας (ενώ η Vitpilen είναι ένα μοντέρνο, κλασικό roadster ), και ως εκ τούτου φαίνεται να έχουν την ίδια ανάρτηση, WP όπως το Duke. Για να συμβαδίσει με το στυλ της, οι τροχοί της είναι 17 ιντσών με ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR. Επιπλέον, το μοντέλο διαθέτει ένα φαρδύ τιμόνι και ένα προστατευτικό κάρτερ, που φαίνεται να είναι περισσότερο για τα μάτια του κόσμου παρά για την ουσία.     
 
Το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης για τη μοτοσυκλέτα ήταν ο σχεδιασμός του ντεπόζιτου και του καθίσματος. Ευτυχώς, το σχήμα του ντεπόζιτου δεν άλλαξε και η σχάρα αποσκευών παρέμεινε η ίδια. Το κάθισμα έμεινε ίδιο, αλλά μετά από παρατήρηση φαίνεται ότι το κάθισμα του συνεπιβάτη είναι αφαιρούμενο, όπως και τα ποδοστήριά του, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να είναι σε θέση να το αλλάξουν για μια άλλη μικρή σχάρα αποσκευών, ακριβώς όπως το Street Scrambler της Triumph.
 
Έτσι, τι έχει αλλάξει; Υπάρχουν κάποιες μικρές αναβαθμίσεις, όπως ένας κανονικός δίσκος με μια δαγκάνα Bybre στο μπροστινό τροχό και τα μαρσπιέ είναι σε στυλ enduro. Ο προβολέας έχει χάσει το LED φανταχτερό φωτοστέφανο, αλλά η μεγαλύτερη απώλεια είναι η εξάτμιση υψηλού επιπέδου. Η Svartpilen έχει κάνει εμφανίσεις και με υψηλού επιπέδου σιγαστήρες και με πιο συμβατικούς. Φαίνεται ότι η Husqvarna έχει καταλήξει στην επιλογή σιγαστήρα πιο χαμηλού επιπέδου. Το μοντέλο δοκιμής έχει, επίσης, μια μικρή ουρά που ενσωματώνει ένα λασποτήρα, την πινακίδα και τα φλας, όλα σε ένα. 

Το τελικό αποτέλεσμα δείχενει ότι η Husqvarna δεν είναι πολύ μακριά από το στόχο της, να το βγάλει στην αγορά στα τέλη του 2017. Παρόλο που δεν είναι πιθανό να υπάρξει κάποια ενημέρωση για τη τιμή μέχρι το ντεμπούτο του, υπολογίζεται ότι η Svartpilen θα έχει τιμή αγοράς στην Αγγλία περίπου 5.890 ευρώ
 
Highlights:
  • Κινητήρας 43 ίππων KTM 390 Duke
  • Τροχοί 17 ιντσών με off-road ελαστικά
  • Κομψό νέα TFT οθόνη από το Duke
  • Αφιξη στα τέλη του 2017
  • Αναμένεται να κοστίσει περίπου 5.890 ευρώ.
  • Ανάρτηση WP

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ