net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα ιαπωνικά μοντέλα, για τα οποία ο χρόνος μετράει διαφορετικά.

Κινητήρας: 2Κ, Υ/Ψ, 249 κ.εκ. Ισχύς: 45-65 ίπποι Βάρος: 123-131 κιλά.

Ιαπωνικά Future Classics

Aντεξαν στο χρόνο, απέκτησαν το δικό τους φανατικό κοινό και εξακολουθούν να ξεσηκώνουν χάρη στην τεχνολογία, την αισθητική και την αύρα που τις περιβάλλει. Ιδού οι μοτοσικλέτες από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

 
Οι κατασκευαστές έχουν παρουσιάσει τα τελευταία 30 χρόνια εκατοντάδες μοτοσικλέτες για όλες τις χρήσεις. Κάποιες από αυτές ξεχάστηκαν σχεδόν αμέσως. Αλλες πάλι συγκέντρωσαν πάνω τους τα βλέμματα αλλά για λίγο και, όπως οι φωτοβολίδες, με το πέρασμα του χρόνου έσβησαν από το προσκήνιο. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχει και μια μερίδα μοτοσικλετών που όχι μόνο δεν έχασαν τη λάμψη τους, αλλά καταφέρνουν να εξιτάρουν πέρα από τους παλιούς και τους νεότερους σε ηλικία αναβάτες. Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό για μια μοτοσικλέτα, αφού έτσι χτίζεται ο μύθος της και, όσο τα χρόνια περνούν, τόσο μεγαλώνει η αξία της στη συνείδηση του κοινού. 
Αυτό το αφιέρωμα δεν επιχειρεί να δώσει μαθήματα ιστορίας. Περισσότερο θέλει να δείξει στους νεότερους κάποια από τα σημαντικότερα μοντέλα των τεσσάρων μεγάλων κατασκευαστών της Ιαπωνίας των τριών τελευταίων 10ετιών και γιατί όχι, να τα θυμίσει στους παλιότερους. Μοντέλα που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στους δύο τροχούς και έχουν κερδίσει με το σπαθί τους το χαρακτηρισμό “future classic”, ενώ μερικά από αυτά βρίσκονται κοντά στο να χαρακτηριστούν και αντίκες! Αυτό σίγουρα περιλαμβάνει και όλες τις δίχρονες μοτοσικλέτες (ναι δίχρονες!) που ακολουθούν παρακάτω, τις οποίες όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να τις δούμε ξανά σε δημόσιο δρόμο ως καινούργιες.

Όπως θα αντιληφθούν οι παλιότεροι, κάποια πραγματικά εξωτικά μοντέλα, όπως το Honda RVF750R λείπουν από τις επόμενες σελίδες. Αυτό έγινε συνειδητά, γιατί θέλαμε να παρουσιάσουμε μόνο εκείνες τις μοτοσικλέτες που μπορεί να βρει κανείς και στη χώρα μας ως μεταχειρισμένες -έστω και με λίγο ψάξιμο παραπάνω- και σε τιμές προς το παρόν, λογικές. Γιατί καλές είναι οι φωτογραφίες και τα κείμενα αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι η…πραγματικότητα και η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να αποκτήσει μια από αυτές τις πραγματικά σημαντικές μοτοσικλέτες εφόσον το επιθυμεί. Και πιστέψτε μας, η επιθυμία είναι σίγουρα κάτι που θα νιώσετε κοιτάζοντας τα μοντέλα που ακολουθούν.

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ