net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To 790 Duke στην τελική φάση δοκιμών

To 790 Duke στην τελική φάση δοκιμών

To 790 Duke στην τελική φάση δοκιμών

To 790 Duke στην τελική φάση δοκιμών

To 790 Duke στην τελική φάση δοκιμών

KTM 790 Duke Spy φωτογραφίες

Το νέο ΚΤΜ 790 Duke εντοπίστηκε σε δοκιμές στην Ισπανία και φαίνεται ότι είναι στη φάση τελικών δοκιμών. Με νέο δικύλινδρο κινητήρα, διάφορες αναβαθμίσεις και δύο διαθέσιμες εκδόσεις, φιλοδοξεί να κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία των μεσαίων naked μοτοσυκλετών.

 
Το νέο μοντέλο της ΚΤΜ, εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές για τις τελικές ρυθμίσεις των αναρτήσεων, πριν αυτές οριστικοποιηθούν. Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι το 790 Duke είναι σχεδόν σε μορφή παραγωγής. Τα τεστ έλαβαν μέρος στην Καταλονία στην Ισπανία, κοντά στη βάση δοκιμών της Αυστριακής εταιρίας και έγιναν σε αντιπαραβολή με ένα 690 Duke και ένα Triumph Street Triple 675.

Ο κινητήρας είναι ένας νέος δικύλινδρος LC8c, όπου το ακρωνύμιο c υποδηλώνει τον compact σχεδιασμό του. Η διάταξη του στροφάλου είναι 270 μοιρών και πιθανότατα συνεργάζεται με ride-by-wire γκάζι. Η εξάτμιση οδηγείται σε ένα τελικό που είναι τοποθετημένο στην δεξιά πλευρά παράλληλα από το υποπλαίσιο.

Σύμφωνα με αναφορές από την Ευρώπη, θα υπάρχουν μια στάνταρ έκδοση με περίπου 100 ίππους, ώστε να μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα Α2 και μια έκδοση R, που θα παράγει πιθανότατα πάνω από 110 ίππους.

Η μοτοσυκλέτα στις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι η στάνταρ έκδοση, καθώς δεν είναι εξοπλισμένη με  δαγκάνες Brembo, όπως έχουμε συνηθίσει. Η ανάρτηση είναι της WP και οι τροχοί φαίνονται να είναι 120 μπροστά και 180 πίσω.

Στο μπροστινό μέρος διακρίνεται μια μικρή ζελατίνα για τον αέρα και μια TFT οθόνη στα όργανα ελέγχου. Το μοντέλο της φωτογραφίας και το πρωτότυπο που είδαμε στην EICMA, φαίνονται να έχουν παρόμοιο μπροστινό μέρος και ψαλίδι, όμως  το υποπλαίσιο είναι διαφορετικό, καθώς πρέπει να φιλοξενήσει χειρολαβές συνοδηγού, στήριγμα της πινακίδας, τα φλας, την εξάτμιση κ.α.

Αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, στην έκθεση της EICMA το φθινόπωρο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2018. 

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ