net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H αγωνιστική ΚΤΜ RC16

ΚΤΜ RC16 Race Replica

Τι περιμένουμε άραγε από ένα KTM RC16 Replica για χρήση δρόμου, σε περίπτωση που οι δηλώσεις του Stefan Pierer όντως επαληθευθούν και η μοτοσυκλέτα μπει στην παραγωγή;

 
Ο Stefan Pierer το έχει δηλώσει ξεκάθαρα: Η ΚΤΜ θα κατασκευάσει μια replica της αγωνιστικής RC16, η οποία θα παρουσιαστεί το 2018. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να βασίζεται σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό στην μοτοσυκλέτα των αγώνων, ωστόσο υπάρχουν πολλές εικασίες και μεγάλη συζήτηση σχετικά με το πώς θα είναι, τελικά. 

Δυο είναι οι δρόμοι που η ΚΤΜ μπορεί να ακολουθήσει: Είτε θα προβεί σε κάποιες αλλαγές, προκειμένου να κάνει την μοτοσυκλέτα ακόμη πιο κατάλληλη για χρήση δρόμου-όπως έκανε η Ducati με το Desmosedici RR- είτε θα λανσάρει την μοτοσυκλέτα σχεδόν πανομοιότυπη με την αγωνιστική, στα πρότυπα της Honda και του RC213V-S. 

Βέβαιη θεωρείται η χρήση του πλαισίου τύπου Trellis αλλά –φυσικά- και του V4 κινητήρα, ενώ όσον αφορά την αισθητική, είναι πολύ πιθανόν το μοντέλο να μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο με την αγωνιστική κατασκευή. 

Ο Stefan Pierer έχει δηλώσει ότι το μοντέλο θα παραχθεί σε 150 μέχρι 200 αντίτυπα, με την τιμή του να ανέρχεται στα 140.000 ευρώ. Μάλιστα, το επίπεδο της τεχνολογίας που αναμένεται να φέρει το μοντέλο είναι υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη πρόταση, καθώς η εταιρεία δηλώνει ότι το RC16 Replica θα φέρει πνευματικές βαλβίδες και σασμάν seamless! Δηλώσεις των ανθρώπων της εταιρείας μιλούν για «επανάσταση» στην supersport κατηγορία… Για να δούμε τι θα γίνει, εν τέλει! 

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ