net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

ΚΤΜ SKOURTAS CENTER

Πρώτη προπονητική συνάντηση της χρονιάς για τη νεοσύστατη ομάδα KTM SKOURTAS RACING CENTER στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

 
Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να ξεκινούν σε δυο εβδομάδες στην ίδια πίστα ήταν μια ιδανική ευκαιρία για την ομάδα να βρεθεί για πρώτη φορά σε περιβάλλον πίστας για να μπουν τα θεμέλια συνεργασίας.

Οι τέσσερις νεαροί οδηγοί, φανερά ενθουσιασμένοι που ξαναέβαλαν τις δερμάτινες φόρμες και άκουσαν τις αγωνιστικές ΚΤΜ RC390 τους ξανά, έγραψαν αρκετούς γύρους με σύμμαχο και τον εξαιρετικό καιρό. Ο Team Manager Σάκης Σκούρτας επέβλεπε τις προσπάθειες κάθε αναβάτη ξεχωριστά προσπαθώντας να χτίσει μια γλώσσα επικοινωνίας με τους “μικρούς”

Σάκης Σκούρτας (Team Manager): "Το προγραμματισμένο και πολυαναμενόμενο, από όλους τους ανθρώπους της ταχύτητας, track day, πραγματοποιήθηκε έχοντας ως σύμμαχο και τον καιρό. Από την ώρα που συγκεντρωθήκαμε η ομάδα λειτούργησε αρμονικά. Ήταν εμφανές άμεσα ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλά μέσα και έξω από την πίστα, μιας και στόχος μας δεν είναι μόνο οι επιτυχίες και οι τίτλοι αλλά και η Αθλητική συμπεριφορά που είναι το θεμέλιο των Αθλητών μας. Τα παιδιά ήταν πολύ καλά ψυχολογικά και αυτό φάνηκε από την απόδοση τους στο τερέν.
Τι άλλο θα ήθελε μια ομάδα όταν βλέπει τα διάπλατα χαμόγελα σε αυτές τις ηλικίες 15-18?

Ο Βασίλης (Κορωνάκης) είναι ένα παιδί που έχει ταχύτητα και μπορεί εύκολα να αφομοιώσει  και να κάνει πράξη τις πληροφορίες που του έδινα χτίζοντας μια εξαιρετική βάση επικοινωνίας μαζί του.

Ο Κυριάκος (Λιούτας) μου είναι γνώριμος από την προηγούμενη χρονιά στο Π.Π.Τ. 2016 και έχουμε ήδη χημεία μεταξύ μας. Είναι σημαντικό ότι μου έχει πλήρη εμπιστοσύνη ενώ δε παραμελούσε όλη μέρα να μου εκφράζει την ικανοποίηση του για τη καλή προπόνηση που έκανε. Έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη  δοκιμή των νέων ελαστικών της Pirelli μιας και η μεγαλύτερη πίσω διάσταση του επέτρεπε να ανοίγει το γκάζι νωρίτερα μέσα στη στροφή. Προς το παρόν τα νέα ελαστικά δε θα είναι διαθέσιμα στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Ο Γιάννης (Χάλαρης) αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες προσαρμογής που εν μέρει οφείλονταν στη ρύθμιση των ποδοστηρίων αλλά και την έλλειψη των χρήσιμων αντιολισθητικών αυτοκόλλητων στο ρεζερβουάρ. Ο Γιάννης που χρησιμοποίησε ελαστικά της Michelin ήταν ευχαριστημένος που του έδιναν περισσότερη σιγουριά. Αυτή η σχέση θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να χτιστεί καλύτερη επικοινωνία κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα γίνει και θα βοηθήσει να συλλέξουμε πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν ακόμα περισσότερο.

Ο Θωμάς (Σκούρτας) είναι ο νεότερος αναβάτης της ομάδας με πολύ λίγες προπονήσεις και χωρίς αγωνιστικές εμπειρίες. Ήταν επίσης ικανοποιημένος προς το τέλος της ημέρας αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ των πολλών συμμετεχόντων στα group.

Θέλω να ελπίζω στην ομαδική δουλειά όλων μας για να έχουμε σε κάθε μας συγκέντρωση μια δική μας Γιορτή. Αυτό θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, ανεξάρτητα με την όποια θέση των αναβατών μας."

Βασίλης Κορωνάκης: "Μια πολύ καλή μέρα με ωραίο καιρό. Όλα πήγαν καλύτερα από ότι τα περίμενα... Είδα μια εξέλιξη της ομάδας μου προς το καλύτερο, νέο αίμα και δραστήρια άτομα! Ενώ είχα να κάνω προπόνηση με την μοτοσυκλέτα  από τον περσινό αγώνα και τον τελευταίο για το Π.Π.Τ. του 2016, ήμουν σε πολύ καλή φόρμα από το ζέσταμα κιόλας “κούμπωσα” ξανά με την μοτοσυκλέτα μου και ένιωσα την εμπιστοσύνη να πετύχω τους ίδιους χρόνους μου με πέρσι και λίγο βελτιωμένους! Πιστεύω πως η νέα μου KTM RC 390 θα είναι ακόμη καλύτερη και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό!"

Κυριάκος Λιούτας: "Το Σάββατο στις 18/3 βρέθηκα στη πίστα των Μεγάρων για τη πρώτη προπόνηση της χρονιάς. Παρά την αποχή εξαιτίας της εντατικής προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις είμαι πολύ ικανοποιημένος με τους χρόνους που έκανα αλλά και με την αίσθηση που είχα με τη μοτοσυκλέτα μου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην φετινή ομάδα της KTM καθώς υπήρχε ωραία συνεργασία μεταξύ των οδηγών, των μηχανικών και των προπονητών."

Γιάννης Χάλαρης: "Σήμερα στην πίστα των Μεγάρων πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση με την KTM RC390 για το 2017. Ο σκοπός μου ήταν να εξοικειωθώ γρήγορα με την πίστα και το περιβάλλον αφού είχα να οδηγήσω την μοτοσυκλέτα 4 μήνες. Έτσι και έγινε. Κατάφερα να βρω έναν σταθερό ρυθμό και να διορθώσω κάποια λάθη μου. Παράλληλα δοκίμασα και τα ελαστικά Michelin Power RS που θα τρέξω στο πρωτάθλημα και τα οποία με ικανοποίησαν απόλυτα! Η μέρα έκλεισε αρμονικά αφού μαζεύτηκε όλη η ομάδα και συζητήσαμε γενικά για το πρωτάθλημα που ακολουθεί."

Θωμάς Σκούρτας: "Η πρώτη και η τελευταία προπόνηση που περάσαμε σαν ομάδα πριν τον πρώτο αγώνα μας  στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων. Από την ομάδα έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος γιατί είχαμε οργάνωση  και συνεργασία. Οδηγικά αν και είχα καιρό να οδηγήσω στη συγκεκριμένη  πίστα και στην αρχή ήμουν λίγο συγκρατημένος μετά από δύο session λύθηκα. Η νέα μου KTM RC390 με βοήθησε να βελτιωθώ σε κάθε έξοδο στη πίστα και πιστεύω ότι έκανα κάτι καλύτερο από την τελευταία φορά που είχαμε πάει σε track day στα Μέγαρα. Έτοιμοι για τον αγώνα !!!"

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2017 ξεκινάει στις 1-2 Απριλίου στα Μέγαρα και ολοκληρώνεται στην ίδια πίστα στις 14-15 Οκτωβρίου.

Πρόγραμμα Αγώνων – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017:
1-2 Απριλίου, Μέγαρα
29-30 Απριλίου, Τρίπολη
27-28 Μαίου, Σέρρες
17-18 Ιουνίου, Μέγαρα
16-17 Σεπεμβρίου, Σέρρες
14-15 Οκτωβρίου, Μέγαρα
 
 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ