net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εργοστάσιο και στο Μπανγκλαντές από τη Honda με δυνατότητα παραγωγής 80.000 δικύκλων ετησίως.

Και στο Μπανγκλαντές η Honda

Την επίσημη έναρξη των εμπορικών της δραστηριοτήτων, ως αυτόνομη εταιρία και στο Μπανγκλαντές γνωστοποίησε η Honda, η οποία θα πουλά αλλά και θα παράγει δίκυκλα εγχώρια.

 
Η ιαπωνική εταιρία έχει ήδη ανοίξει τις πρώτες δικές τις αντιπροσωπείες στη χώρα, μία στο Tangail και μία στο Jamalpur. Πιο σημαντικό βέβαια από τις αντιπροσωπείες είναι η λειτουργία του νέου της εργοστασίου στην χώρα των 150.000.000 κατοίκων, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παράγει 80.000 δίκυκλα ετησίως. Πρώτη μοτοσικλέτα, που έχει αρχίσει να παράγεται ήδη για την τοπική αγορά, είναι το Honda CD80. 

Το πλήρες όνομα της εταιρίας είναι Bangladesh Honda Private Limited και είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της ιαπωνικής εταιρίας και τις εγχώριας Bangladesh Steel and Engineering Corporation. Πέρα από το CD80 στην τοπική αγορά θα πωλούνται άλλα έξι μοντέλα τα οποία θα εισάγονται από την Ινδία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Honda δραστηριοποιείται στο Μπανγκλαντές  αυτόνομα. Μέχρι και το 2010 τα δίκυκλά της πωλούνταν στην τοπική αγορά με το σήμα της Hero Honda λόγω της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών. Τώρα η Honda μπαίνει μόνη της σε αυτή τη μεγάλη ασιατική αγορά η οποία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς-πάνω από 10% ανά έτος-και το 2012 απορρόφησε περισσότερα από 200.000 δίκυκλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ιαπώνων. Λέμε εκτιμήσεις γιατί πολλοί από τους δικυκλιστές αγοράζουν τις μοτοσικλέτες αλλά κυκλοφορούν χωρίς άδεια (!) κάτι που κάνει δύσκολη την ακριβή ταξινόμηση των δικύκλων. Η Honda βέβαια έχει να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό στην τοπική αγορά τόσο από τον πρώην συνεργάτη της Hero όσο και από την Bajaj με τις δύο εταιρίες να έχουν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μερίδιο της εγχώριας αγοραστικής πίτας.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ