net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

"Καταπέλτης" ο Jorge Lorenzο μιλώντας για την κατάργηση των winglets στα Moto GP...

«Καμία σχέση με την ασφάλεια!»

Ο Jorge Lorenzo υποστηρίζει ότι η κατάργηση των winglets στα Moto GP δεν έχει καμία σχέση με ζητήματα ασφαλείας, αλλά έχει να κάνει με το τεράστιο πλεονέκτημα της Ducati στον τομέα.

 
Το ζήτημα της κατάργησης των winglets στα Moto GP έχει δημιουργήσει μεγάλες συζητήσεις, μετά την οριστική απόφαση που πάρθηκε στο Grand Prix της Αυστρίας. Επισήμως, τα winglets καταργήθηκαν για «λόγους ασφαλείας», μετά από πιέσεις των περισσότερων ομάδων στα grid. Φυσικά, η εξέλιξη αυτή έχει δυσαρεστήσει εξαιρετικά την Ducati, η οποία ήταν και η πρωτοπόρος στην εξέλιξη των winglets εδώ και περίπου δύο χρόνια.
Σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις προέβη και ο μελλοντικός αναβάτης της Ducati, Jorge Lorenzo, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κατάργηση των winglets δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε ζήτημα ασφαλείας! Ο Ισπανός λέει ότι η απαγόρευση αυτή είχε απλά σκοπό να στερήσει από την Ducati ένα από τα μεγαλύτερά της πλεονεκτήματα.

Συγκεκριμένα, λέει: «Αν τα πτερύγια ήταν πραγματικά μια ανησυχία για τους διοργανωτές σε θέμα ασφαλείας, θα τα είχαν καταργήσει από τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς. Η πίστα της Βαρκελώνης άλλαξε 10 λεπτά μετά το τραγικό ατύχημα του Luis Salom…οπότε γιατί μας άφησαν να αγωνιζόμαστε με τα πτερύγια αφού ήταν επικίνδυνα; Κατά την γνώμη μου, υπήρξε πίεση από κάποιους κατασκευαστές που έπαιξε ρόλο στις συναντήσεις.»

Τις δηλώσεις του Ισπανού πολυπρωταθλητή συμμερίζεται και ο Paolo Ciabbati, ο αρχηγός της ομάδας της Ducati στα Moto GP:  «Όσον αφορά τα πτερύγια, δουλέψαμε περισσότερο από κάθε άλλον στον τομέα της αεροδυναμικής. Καταργήθηκαν με βάση ανύπαρκτες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια. Έγιναν πολλά ατυχήματα φέτος και τα πτερύγια δεν προκάλεσαν ούτε μία γρατσουνιά σε κανέναν! Είναι ξεκάθαρο ότι είχαμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα διότι τα εισάγαμε πριν από όλους τους άλλους και τα κατάργησαν, για να μας απαλλάξουν από αυτό το πλεονέκτημα» 
 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ