net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εκτός των grid των Moto GP παραμένει η BMW

"Όχι" στο MotoGP

Ενδιαφέρουσα δήλωση δια στόματος του διευθύνοντα σύμβουλου της BMW Motorrad, ο οποίος τόνισε ότι η εταιρεία επιθυμεί να επενδύσει, προς το παρόν, κατ' εξοχήν στην ανάπτυξη των μοτοσικλετών παραγωγής της και όχι στους αγώνες.

 
Εάν είχατε προσδοκίες για την είσοδο της BMW στην μεγάλη κατηγορία των Moto GP, καλύτερα να αναθεωρήσετε. Ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος μοτοσικλέτας Stephan Schaller, αρνείται κατηγορηματικά, προς το παρόν, μια τέτοια πιθανότητα. 

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι "η εταιρεία θα επενδύσει  στην ανάπτυξη μοτοσικλετών παραγωγής και δεν ενδιαφέρεται για την δημιουργία μιας αγωνιστικής ομάδας". 

Ο Schaller επισήμανε ότι δεν υπάρχει ζήτημα budget στην εταιρεία, κάτι που θα απέτρεπε την είσοδό της στο άθλημα, ενώ συγκεκριμένα δήλωσε: "Προφανώς και διαθέτουμε την απαραίτητη οικονομική δύναμη να συμμετέχουμε στην διοργάνωση, αλλά δεν θα τη χρησιμοποήσουμε για αυτό το σκοπό". 

Η BMW είχε ήδη αποσυρθεί από τους αγώνες WSBK στο τέλος της σεζόν του 2013, ενώ έκτοτε, προσφέρει ένα πρόγραμμα υποστήριξης ιδιωτικών αγωνιζόμενων, στο οποίο επενδύει περίπου 900.000 ευρώ ετησίως, σε διοργανώσεις που γίνονται σε όλον τον κόσμο. 

Βέβαια, αν ανατρέξουμε στην περίπτωση της ΚΤΜ, η οποία επίσης έκανε παρόμοιες δηλώσεις αλλά ένα χρόνο μετά ανακοίνωσε, τελικά, την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα του 2017, μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα είναι ακόμη πολύ ρευστά και πιθανόν να υπάρξει κάποια ανατροπή, ειδικά αν αναλογιστούμε το πόσο σημαντική στο "γόητρο" της κάθε εταιρείας, είναι η συμμετοχή της στην κορυφαία αγωνιστική διοργάνωση μοτοσικλέτας του κόσμου…

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ