net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Επεσαν κι οι δύο, ο Rea συνέχισε τον αγώνα, ο Davies έφυγε με φορείο

Κάταγμα και μώλωπες o Davies

Ο Chaz Davies έπαθε κάταγμα στην τρομακτική σύγκρουση που είχε με τον Jonathan Rea, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη θέση του, στο πρώτο σκέλος του αγώνα στο Misano , το Σάββατο.

 
Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, προσπαθούσε να μείνει πρωτοπόρος του αγώνα, με τον Rea να τον καταδιώκει, όταν τρείς στροφές πριν το τέλος, είχε πτώση στην έξοδο της στροφής Carro. Έπεσε ακριβώς μπροστά από τον Rea, ο οποίος δεν είχε κανένα περιθώριο να αντιδράσει ,με αποτέλεσμα οι τροχοί της Kawasaki του να χτυπήσουν την πλάτη του Davies. Ο Rea έπεσε κι αυτός, αλλά κατάφερε να σηκωθεί και να τερματίσει τελικά τρίτος. Δείχνοντας σωστό αθλητικό πνεύμα, σταμάτησε για να δει σε τι κατάσταση ήταν ο συναθλητής του, πριν επιστρέψει στα pits.

Ο Davies, στην αρχή σηκώθηκε και πήγε προς τη μοτοσυκλέτα του, αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με φορείο εκτός πίστας. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο του Rimini, όπου διαγνώστηκε κάταγμα στον τρίτο οσφυϊκό σπόνδυλο της σπονδυλικής στήλης και μώλωπες στον αριστερό αντίχειρα.

Μετά τον αγώνα, ο Rea, εμφανώς ανήσυχος, δήλωσε: «Είχα αποφασίσει να κάνω επίθεση στον τελευταίο γύρο, αλλά ο Davies έπεσε ακριβώς μπροστά μου. Δεν είχα πού να πάω και τον χτύπησα. Λυπάμαι πραγματικά για αυτό, σταμάτησα για να δω πως ήταν. Φαινόταν εντάξει, αν και είχε πόνους στην πλάτη. Ελπίζω να είναι καλά, λυπάμαι πολύ, αλλά δεν είχα που να πάω.»

Ο 30χρονος Chaz δεν έτρεξε, φυσικά, στον αγώνα της Κυριακής και είναι άγνωστο, αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα που θα γίνει 8-9 Ιουλίου στη Laguna Seca.

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ