net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δώστε στο δίκυκλό σας την περιποίηση που του αξίζει με έναν καθαρισμό από τη Nanotek.

Τις υπηρεσίες της Nanotek θα τις βρείτε σε επιλεγμένους σταθμούς της Shell.

Καθαρισμός δικύκλου από τη NANOTEK

Κάτι παραπάνω από ένα απλό πλύσιμο με νερό είναι ο καθαρισμός της Nanotek. Αυτό θα το καταλάβετε και εσείς με την πρώτη κιόλας περιποίηση της καλής σας που θα μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο.

 
Νανοϋλικά: Το μέλλον σήμερα 
Νανοϋλικά και νανοτεχνολογία. Δύο λέξεις που ακούγονται στους περισσότερους από εμάς σα να βγήκαν από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας με ορίζοντα εφαρμογής τα επόμενα 20 χρόνια. Η πραγματικότητα ωστόσο απέχει πολύ από αυτό. Τα νανοϋλικά θα μας απασχολήσουν σίγουρα στο μέλλον. Βρίσκονται όμως παράλληλα και στο παρόν, αφού ειδικά την τελευταία 10ετία έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, σε σημείο που δεν θα το πιστεύετε. Λογικό είναι αφού με μέγεθος ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου -10.000 φορές μικρότερα από το πλάτος μιας τρίχας- είναι αδύνατον να τα δείτε. Μερικοί από εσάς όμως ήδη τα φοράτε, κάποιες τα βάζετε στο πρόσωπό σας για να δείχνετε ακόμη πιο όμορφες, ενώ αρκετός κόσμος αλείφεται με αυτά για να... μην καεί από τον ήλιο! Όπως καταλαβαίνετε η εφαρμογή τους είναι ευρεία (μπαταρίες, επιχρίσματα, αντιβακτηριακά ενδύματα, καλλυντικά, τρόφιμα, ιατρική κ.α.) και ο αριθμός προϊόντων που περιέχουν νανοϋλικά και κυκλοφορεί στην Ε.Ε. είναι πολύ μεγάλος. 

Τα μηχανικά νανοϋλικά (engineered nanomaterials, ENMs) είναι χημικές ουσίες ή υλικά που παρασκευάζονται και χρησιμοποιούνται σε πολύ μικρή κλίμακα με το απειροελάχιστο μέγεθος που αναφέραμε πιο πάνω. Σε αυτό το χαρακτηριστικό, το ιδιαίτερα μικρό μέγεθος δηλαδή, οφείλονται και οι ιδιαίτερες ιδιότητες των νανοϋλικών. Αυτές οι ιδιότητες είναι κατά πολύ ανώτερες από εκείνες των συμβατικών σε μέγεθος υλικών που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία. 

Δεν θα σας κουράσουμε με περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτά τα θαυματουργά υλικά. Πάμε να δούμε όμως πώς εφαρμόζονται στον καθαρισμό του δικύκλου σας.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ