net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το σχέδιο της νέας μοτοσυκλέτας της Honda!

Kάτι ετοιμάζει η Honda…

Σοβαρές οι ενδείξεις για την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου από την Honda, το οποίο θα φέρει αγνώστου μέχρι στιγμής κυβισμού κινητήρα, ενώ η σχεδίαση του έχει σαφώς On-Off επιρροές.

 
Η Honda πρόσφατα κατέθεσε ένα σχέδιο προς κατοχύρωση, το οποίο αφορά σε ένα πολυχρηστικό διακόπτη, κάτι σαν jog dial,  στο αριστερό grip. «Και τι με αυτό;»… εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος, μέχρι που να αντικρύσει ένα από αυτά τα σχέδια, που δείχνει την θέση του διακόπτη πάνω στην μοτοσικλέτα. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα μια μοτοσικλέτα  με πλαίσιο δύο δοκών και υποπλαίσιο χωροδικτύωμα, η οποία σαφώς ανήκει στην κατηγορία των On-Off.

Τι ετοιμάζει η Honda λοιπόν; Σίγουρα κάτι αλλά μέχρι στιγμής, δεν μπορούμε παρά να κάνουμε εικασίες. Πρώτα απ΄όλα, δεν γνωρίζουμε αν ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος ή δικύλινδρος σε σειρά και δεν ξέρουμε επίσης τον κυβισμό του. Την περίπτωση του μονοκύλινδρου με κυβισμό πάνω από 250-300 κ.εκ. την βρίσκουμε δύσκολη, αφού τα μοτέρ αυτού του τύπου, τα βρίσκουν δύσκολα με τις Euro4 προδιαγραφές. Ωστόσο η Honda έχει στη γκάμα της το μηχανικό σύνολο των CRF 250L / Rally, οπότε μια περίπτωση είναι να πρόκειται για ένα τρίτο μοντέλο στην σειρά αυτή, με πιο ασφάλτινο προσανατολισμό.

Μια άλλη περίπτωση, είναι η επέκταση της γκάμας των CB 500 με την προσθήκη μιας on-off επιλογής σε αυτή και αν είναι έτσι, μιλάμε για δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 500 κ.εκ. Στο διαδίκτυο πολλοί κάνουν λόγο για «αναβίωση» του Dominator, μιας εξαιρετικής 50/50 μοτοσικλέτας του παρελθόντος, ωστόσο εμείς είμαστε επιφυλακτικοί σχετικά  με αυτό, καθότι δεν βλέπουμε 21” μπροστινό τροχό.

Αν θα έπρεπε να «ποντάρουμε» τα λεφτά μας κάπου, θα τα βάζαμε στην επιλογή CX-02 concept (http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Honda-CX-02-Concept_108127.asp) , που παρουσιάστηκε περίπου τέτοια εποχή πέρυσι, στην έκθεση Auto Expo στην Ινδία.
 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ