net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H Piaggio κατοχύρωσε το σήμα της Vespa.

Κατοχύρωση σήματος Vespa

Το Δικαστήριο του Τορίνο επιβεβαίωσε την πλήρη ισχύ του τρισδιάστατου σήματος της Vespa, κατοχυρώνοντας έτσι τη μοναδικότητα του scooter. Η ιστορία ξεκίνησε στην EICMA του 2013 με την κατάσχεση 11 πλαστών μοντέλων, που κατασκευάστηκαν στην Κίνα.

 
Με μια πολύ σημαντική απόφαση, το Δικαστήριο του Τορίνο ανακήρυξε την πλήρη ισχύ του τρισδιάστατου σήματος της Vespa και αναγνώρισε το δημιουργικό χαρακτήρα και την καλλιτεχνική αξία της δικής του φόρμας, που χαρακτηρίζει το scooter από τη πρώτη παραγωγή το 1946.
 
Με την εν λόγω απόφαση το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι η φόρμα του scooter είναι ένα εμπορικό σήμα και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο μίμησης από άλλους κατασκευαστές με οποιονδήποτε τρόπο. Το 2013 η «Guardia di Finanza» εντόπισε στην EICMA 11 scooter “εμπνευσμένα” από τη Vespa και έδωσε εντολή κατάσχεσης. Τα δίτροχα, που ανήκουν σε 7 διαφορετικούς εκθέτες, παραβίασαν το αποκλειστικό δικαίωμα του ομίλου, το οποίο αποτελείται από το τρισδιάστατο σήμα της Piaggio που προστατεύει τις γραμμές του μοντέλου.
 
Ανάμεσα στις εταιρείες, που εμπλέκονται στην «απαγωγή», είναι και η κινεζική Taizhou Zhongneng, η οποία, με τη σειρά της, προσέφυγε στα Δικαστήρια με σκοπό να ακυρώσει την κατοχύρωση σήματος από τη Piaggio και την απόφαση για τον αποκλεισμό των παραμέτρων παραβίασης του σήματος. Το Δικαστήριο του Τορίνο, ωστόσο, απέρριψε το αίτημα της εταιρείας.

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ