net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κράνος με αισθητήρες και φώτα LED για μεγαλύτερη ασφάλεια

Κράνος με αισθητήρες και φώτα LED

Εφόσον η τεχνολογία εξελίσσεται, τα εξαρτήματα και οι συσκευές μοτοσυκλέτας ακολουθούν την ίδια πορεία και είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ασφάλεια του αναβάτη. Αναφορικά με το κράνος, πλέον χρησιμοποιούνται έξυπνες κάμερες 360 μοιρών για καλύτερη ορατότητα, με την τεχνολογία να βρίσκεται στην υπηρεσία της ασφάλειας.

 
Εκτός από τα μοντέλα μοτοσυκλετών, που εξοπλίζονται ολοένα και περισσότερο με χαρακτηριστικά ασφαλείας, πλέον και ο εξοπλισμός του αναβάτη γίνεται καθημερινά και πιο «έξυπνος». Υπάρχουν κράνη στην αγορά, που επιτρέπουν στον αναβάτη να λαμβάνει πληροφορίες κι ειδοποιήσεις. Κάμερες μέσα στα κράνη, που δίνουν μια σφαιρική εικόνα για το τι συμβαίνει γύρω από τη μοτοσυκλέτα. Μπουφάν, που πριν από την πρόσκρουση ανοίγουν τους αερόσακους που διαθέτουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Αντιολισθητικά γάντια που διατηρούν τη θερμοκρασία κι εξασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία των άκρων. Πλέον, δεν πρόκειται για μια τάση της μόδας, αλλά για ένα σταδιακά αυξανόμενο φαινόμενο στο χώρο της μοτοσυκλέτας.

Ένα ενδιαφέρον και πρόσφατο παράδειγμα των νέων τεχνολογιών, που εφαρμόζονται στα ρούχα και τα αξεσουάρ των μοτοσυκλετιστών είναι μια νέα μονάδα φωτισμού, που αφορά τα κράνη για καλύτερη ορατότητα. Μετά τα φώτα φθορισμού, πλέον υπάρχουν και φώτα «BrakeFree». Πρόκειται για μια σειρά φώτων LED, που τοποθετείται στο κράνος, εξοπλισμένη με αισθητήρες που μπορούν να υπολογίσουν το χρόνο φρεναρίσματος. Σε περίπτωση πτώσης, η μονάδα αποσυνδέεται αυτόματα χωρίς να επηρεάζει αρνητικά την αντίσταση του κράνους στην κρούση. Στην πραγματικότητα, αυτό το σύστημα φωτισμού  είναι μια σημαντική καινοτομία από την εταιρεία Nolan.

Η τιμή αγοράς είναι 299 ευρώ. Το κράνος είναι σχεδιασμένο να παρέχει ορατότητα 360 μοιρών χωρίς ο αναβάτης να χρειαστεί να το αφαιρέσει. Οι νέες τεχνολογίες τώρα προσπαθούν να διαψεύσουν όσους εναντιώνονται σε αυτό το εγχείρημα, ισχυριζόμενοι ότι οι νέες εφαρμογές δε συμβαδίζουν με τον Κ.Ο.Κ ή ευθύνονται για αποσπασματική οδήγηση.
 
Εσείς, τι πιστεύετε; Οι νέες εφαρμογές βοηθούν ή αποσπούν την προσοχή του αναβάτη κατά τη διάρκεια της οδήγησης;

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ