net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Java με το νέο κινητήρα περνάει στη σύγχρονη εποχή

Κρατώντας την παράδοση

Μια μοτοσυκλέτα από την Τσέχικη εταιρία, ως φόρος τιμής σε ένα από τα πιο δημοφιλή και ιστορικά μοντέλα της, το 350 type 634.

 
Οι νέοι αναβάτες μπορεί να μην την γνωρίζουν, αλλά οι παλαιότεροι σίγουρα ξέρουν την Java, από την εμπειρία 88 ετών στην κατασκευή μοτοσυκλετών και από τις συμμετοχές στους αγώνες Grand Prix των δεκαετιών 1950-1960.

Στην πραγματικότητα η Τσέχικη εταιρία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τη δεκαετία του 1990, δεν σταμάτησε ποτέ να παράγει εκσυγχρονισμένες παραλλαγές του δημοφιλές δίχρονου 350. Σχεδόν αμετάβλητο στο πέρασμα του χρόνου, με ένα δικύλινδρο κινητήρα που έχει ρίζες από τη δεκαετία του 40, δεν θα μπορούσε να περάσει τις νέες αυστηρές προδιαγραφές ρύπων.

Το νέο μοντέλο λοιπόν, θα ονομάζεται 350 OHC και θα εφοδιάζεται με έναν τετράχρονο αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα από την Κίνα. Παρόμοιος με του Honda Xr400 με κάποιες αλλαγές στο σύστημα τροφοδοσίας, αυτός ο κινητήρας είναι ήδη διάσημος σε αρκετές χώρες αφού είναι συμβατός και με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Στην περίπτωση του Java θα αποδίδει 27,4 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και  3,1 κιλά ροπής στις 5.000 σ.α.λ.

Στο θέμα της σχεδίασης,  η μοτοσυκλέτα κρατά τις ρετρό γραμμές της 350 type 634 του 1970, με τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 18 πίσω. Σύμφωνα με την εταιρία το βάρος της θα είναι 160 κιλά (άνευ υγρών), θα εφοδιάζεται με ABS και θα πληροί και τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων Euro 4. Η τιμή της στην Τσεχία θα κυμαίνεται κοντά στα 3.600 ευρώ.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ