net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από αυτή τη γωνία λήψης, μοιάζει πολύ με δίτροχο

Κυριαρχία των τρίτροχων

Καθώς η ζήτηση για αγορά τρίτροχων αυξάνεται, οι δύο εταιρείες Yamaha και Honda θέλουν να δραστηριοποιηθούν πιο ενεργά στα τρίτροχα. Κατοχυρώνουν πατέντες που αφορούν την κατασκευή και τον σχεδιασμό των μοντέλων.

 
Ο τομέας της αγοράς μοτοσυκλέτας που αλλάζει ταχύτατα, λόγω των προτιμήσεων των καταναλωτών θέτει τις εταιρείες μοτοσυκλέτας σε έναν διερευνητικό ρόλο κατάκτησης των νέων προκλήσεων. Δύο κορυφαίοι κατασκευαστές μοτοσυκλέτας έχουν στραφεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι Honda και Yamaha επιταχύνουν την ανάπτυξη μοτοσυκλετών με τρεις τροχούς. Tεχνολογίες που προηγουμένως χρησιμοποιούνταν σε scooter, πλέον εφαρμόζονται σε μεγαλύτερα και ασφαλέστερα μοντέλα.

Και οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν οχήματα με δύο εμπρόσθιους τροχούς και έναν στο πίσω μέρος που μοιάζει με αυτόν συμβατικής μοτοσυκλέτας, τα οποία προσφέρουν μια εμπειρία οδήγησης παρόμοια με εκείνη της μοτοσυκλέτας, ενώ ταυτόχρονα και υψηλό επίπεδο πρόσφυσης και ευστάθειας. Έχουμε ήδη δει αντίστοιχα μοντέλα όπως το Mp3 της Piaggio εδώ και μία δεκαετία. Εξίσου δημοφιλές είναι και το Tricity της Yamaha. Αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε επιθυμία να εφαρμοστεί το ίδιο pattern σε οχήματα περισσότερων κυβικών και υψηλότερων επιδόσεων.

Yamaha MWT-9

Η Yamaha εμφανίζεται να είναι πιο ανοιχτή στην ιδέα της υλοποίησης τρίτροχου. Το MWT-9 που αποκάλυψε το 2015 διαθέτει το μοτέρ και το πίσω μέρος από το FZ-09 (Mt-09) σε συνδυασμό με σωληνωτό πλαίσιο. Από τότε έχουν προκύψει μια σειρά από πατέντες που αποδεικνύουν ότι το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό και ότι είναι πολύ πιθανό να φτάσει στην γραμμή παραγωγής.

Μόλις τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες που παρουσιάζουν μια έκδοση που διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία είναι πιο κοντά σε εκείνα που θα επιλεγούν για τα μοντέλα παραγωγής. Αυτή η έκδοση μοιάζει με το αρχικό σχέδιο αλλά έχει μικρές αλλαγές που απλοποιούν την κατασκευή του. Μερικές πατέντες σχετίζονται με τη σχεδίαση των μικρών πάνελ που βρίσκονται στο σύστημα ανάρτησης.

Από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι πρόκειται για μεγαλύτερα πάνελς που καλύπτουν τις αναρτήσεις αλλά και ένα διαφορετικό εμπρόσθιο τμήμα με μια αυτόνομη μονάδα προβολέων. Σε αντίθεση με την άλλη έκδοση του μοντέλου που έχει δημοσιευτεί, αυτό το γυμνό δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ.

Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με τον κινητήρα του FZ-09’s 850 κ.εκ. αν και χρησιμοποιούν διαφορετικό ψαλίδι. Πηγές αναφέρουν ότι το MWT-9 θα βγει στην γραμμή παραγωγής όπως δείχνουν και όλα τα στοιχεία.

Τα σχέδια της Honda για τα τρίτροχα

Όπως η Yamaha, έτσι και η Honda σχεδίασε το δικό της τρίτροχο, το NeoWing. Το μοντέλο αυτό συνδυάζει χαρακτηριστικά του Goldwing με δύο εμπρόσθιους τροχούς και έναν φουτουριστικό υβριδικό κινητήρα. Ενώ υπάρχουν φήμες ότι στο μέλλον το θα προσφέρεται και με δύο τροχούς. Η Honda εξελίσσει ακόμα ένα τρίτροχο που βασίζεται στο NC750.

Επίσης, έχει κατοχυρώσει τρεις διαφορετικές πατέντες που αφορούν το μπροστινό σύστημα ανάρτησης κλίσης, όπως αυτές εφαρμόστηκαν για την τροποποίηση του πίσω μέρους του NC750.
Ο σχεδιασμός ο οποίος πρόσφατα κατοχυρώθηκε ως πατέντα, είναι και ο πιο απλός. Όπως το Yamaha MWT-9, το Tricity και το MP3, αποκτά ικανότητα κλίσης από ένα ζευγάρι παράλληλων δεσμών που περνάει από το μπροστινό μέρος. Αυτό περιστρέφεται στο κέντρο τους ενώ πάλλεται πάνω κάτω στο σημείο που θα ήταν η κεφαλή της περόνης.

Οι καταναλωτές υποστηρίζουν τα τρίτροχα και η αγορά τους έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια τόσο πολύ που η Harley Davinson έχει ξεκινήσει τη δική της σειρά. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι η προηγούμενη γενιά αναβατών μεγαλώνει ηλικιακά αλλά δε θέλει να σταματήσει να οδήγα. Επίσης, η κοινωνία πλέον νοιάζεται περισσότερο για θέματα ασφαλείας.

Όποιος έχει οδηγήσει το Piaggio MP3 ή το Tricity μπορεί να αντιληφθεί πόσο εύκολα ξεχνάς ότι οδηγείς τρίτροχο αντί για δίτροχο. Οι περισσότερες επιλογές μοντέλων για αγορά τρίτροχου, μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα για την μετάβαση οδηγών αυτοκινήτου σε τρίτροχο.
 

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ