net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Για ένα ακόμα χρόνο ανανεώνει το συμβόλαιό του με την Yamaha ο Ισπανός

Lorenzo & Yamaha, 1 ακόμα χρόνο μαζί

Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Jorge Lorenzo με τη Movistar Yamaha. Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2010 και 2012, θα υπογράψει για να οδηγήσει την M1 για έναν ακόμη χρόνο.

 
Ο Lorenzo επέμεινε στο μονοετές συμβόλαιο, με την επιλογή επέκτασης για δεύτερη χρονιά (2016). Η Yamaha αρχικά δεν φάνηκε πρόθυμη να προχωρήσει στην ανανέωση υπό αυτούς τους όρους, καθώς σκόπευε να εξασφαλίσει τον Ισπανό αναβάτη με διετή συμφωνία, με πρόταση που έκανε στις 12 Ιουνίου, πριν τον αγώνα του Mugello.

Έπειτα από κάμποσες εβδομάδες διαπραγματεύσεων, η Yamaha τελικά υπέκυψε στις απαιτήσεις του Lorenzo, παρά το γεγονός πως οι πιθανότητες/φήμες για μετάβασή του στη Honda ή την Ducati εξαφανίστηκαν μετά τις ανανέωσεις των συμβολαίων για Pedrosa και Crutchlow…

Η συμφωνία είναι σίγουρη κατά 99 τις εκατό και ενδέχεται να ανακοινωθεί στις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου του Lorenzo που μίλησε στο ισπανικό site Motocuatro.

Αυτό το διάστημα ο Jorge Lorenzo θα βρίσκεται στην Καλιφόρνια μαζί με τον Lin Jarvis και τους υπόλοιπους αναβάτες της Yamaha, για την καθιερωμένη επίσκεψή τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Yamaha America, οπότε είναι πιθανό μια από αυτές τις ημέρες να κλειστεί και η συμφωνία.

Αν και, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του δεν έχουν ανακοινωθεί, ο εκπρόσωπός του ανέφερε πως, «η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί, με μια μικρή αύξηση σε σύγκριση με το ποσό που κερδίζει φέτος.»

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ