net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Επίσημη έκθεση της FIM σχετικά με τα τεχνικά δεδομένα του ατυχήματος Salom.

Luis Salom: Τα αίτια

Επιβεβαιώνονται και από τα τεχνικά δεδομένα οι αιτίες σχετικά με το θανατηφόρο ατύχημα του Luis Salom, που μιλούσαν για διαφορετικό φρενάρισμα στο μοιραίο γύρο.

 
Η FIM εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες που οδήγησαν στο ατύχημα του Luis Salom, στη Βαρκελώνη, που οδήγησε στον πρόωρο θάνατο του αναβάτη...

Η τεχνική αναφορά που εξεδώθη, η οποία συνετάχθη από τους Angle Calzada και Lluis Lleonart Gomez, επιβεβαιώνουν ότι το ατύχημα του Salom δεν έγινε λόγω τεχνικού προβλήματος της μοτοσυκλέτας ή των ελαστικών, αλλά από φρενάρισμα εκτός γραμμής και υπό κλίση, που οδήγησε στην πτώση του Salom. 

Ωστόσο, η έρευνα απέκλεισε την πιθανότητα την πρόσκρουσης του εμπρός τροχού της μοτοσυκλέτας σε οδική ανωμαλία, μια αιτία την οποία είχε υποστηρίξει η SAG Team, ομάδα του Salom. H ανακοίνωση λέει το εξής: 

«Επιβεβαιώνοντας την αρχική ανάλυση, ο κ. Gomez ανέφερε ότι τα δεδομένα έδειξαν πως, την στιγμή του ατυχήματος, η μοτοσυκλέτα ήταν κατά 4 χμ/ώρα πιο αργή από τον γρηγορότερο γύρο εκείνη την στιγμή, αλλά ήταν 7 ή 8 μέτρα πιο κοντά στη στροφή. Επιβεβαίωσε ότι σε εκείνο το σημείο, το γκάζι έκλεισε εν μέρει. Ο κ. Gomez θεώρησε ότι ο αναβάτης ίσως κοίταξε πίσω και κοιτώντας πάλι μπροστά, υπολόγισε λάθος την θέση του ή ήταν εκτός γραμμής. Αυτό μπορεί να οδήγησε στην μεγαλύτερη πίεση στο φρένο εμπρός, που καταγράφηκε από την τηλεμετρία. Ως αποτέλεσμα, λόγω της μοτοσυκλέτας που ήταν εκτός γραμμής και υπο κλίση, ο εμπρός τροχός έχασε πρόσφυση, οδηγώντας στο ατύχημα.»

«Ο κ. Gomez επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να εντοπίσει κάτι ασυνήθιστο, που θα τον ανησυχούσε. Επίσης επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις στα δεδομένα, για πιθανές ανωμαλίες του οδοστρώματος της πίστας.» 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ