net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα ετοιμάζει η Dorna

Με πρωτοβουλία της Dorna

Την επαναδημιουργία ενός πρωταθλήματος για ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες έχει στα σκαριά η Dorna Sports.

 
Όπως αποκάλυψε ο  Carmelo Ezpeleta, η εταιρεία που κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του  MotoGP και του World Superbike Championships είναι έτοιμη να δώσει συνέχεια στο θεσμό που άφησε πίσω της η FIM e-Power Championship.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ezpeleta, οι αγώνες θα έχουν ξεκινήσει μέσα στο 2019 και θα είναι διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς που υπήρχαν προγενέστερα, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα υποστηρικτικό κομμάτι για το συνηθισμένο Grand Prix του Σαββατοκύριακου.

Ήδη όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δύο ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην διοργάνωση, με την Dorna Sports να προσπαθεί να προσελκύσει και άλλες. Συγκεκριμένα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ωστόσο οι πιθανότητες αυτές οι ομάδες να είναι κάποιες από αυτές που συμμετέχουν στο MotoGP και το World Superbike Championships, είναι μεγάλες.

Επιπλέον, σε συνέχεια των δηλώσεών του, ο Ισπανός επιχειρηματίας ανέφερε πως το σχέδιο του κάθε αγώνα, είναι να βρίσκονται 14 αναβάτες του MotoGP στην πίστα, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από τους τέσσερις ταχύτερους του Moto2, ενώ σε ότι αφορά τις μοτοσυκλέτες η τελική τους θα αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, πως η σειρά των αγώνων θα είναι φιλική προς το περιβάλλον, έχοντας μηδενικούς ρύπους άνθρακα, ενώ οι χώροι υποδοχής θα είναι «πράσινοι» σταθμοί ενέργειας τροφοδοτούμενοι με ρεύμα, που θα προέρχεται από ανεμογεννήτριες ή ηλιακούς συλλέκτες.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε, πως η συμμετοχή της συγκεκριμένης εταιρείας σε ένα τέτοιο αγώνα θα ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές τέτοιων εκδηλώσεων, ενώ θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των φίλων των 2 τροχών.  
 
 

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ