net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Καινούργιο μικρότερης κατηγορίας ή μεταχειρισμένο μεγαλύτερης;

Μεταχειρισμένο μεγάλο η καινούργιο μικρό;

Για πολλούς από εμάς, η απόκτηση μιας μοτοσυκλέτας, εκτός από ένα απλό μέσο μεταφοράς, συνιστά και ένα τρόπο έκφρασης ελευθερίας και ανεξαρτησίας.

 
Η αγορά μιας μοτοσυκλέτας, βασίζεται στη λογική, αλλά και στα αισθήματα ευχαρίστησης που αυτή μας προσφέρει. Ωστόσο, όταν το budjet είναι περιορισμένο, υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Η επιλογή της κατηγορίας, παίζει σημαντικό ρόλο, για την μετέπειτα αγορά, καθώς θα μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε, σε αυτό που μας ταιριάζει.

Όταν τα διαθέσιμα χρήματα είναι περιορισμένα, που θα κατευθυνθούμε; Σε καινούργια μοτοσυκλέτα μικρότερης κατηγορίας ή σε μεταχειρισμένη μεγαλύτερης κατηγορίας; Και τα δύο ενδεχόμενα, έχουν τα υπέρ και τα κατά τους και εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Μια καινούργια μοτοσυκλέτα μικρότερης κατηγορίας, έχει λιγότερα έξοδα συντήρησης και ανταλλακτικών. Προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία σε συνθήκες πόλης και παρουσιάζει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου με περισσότερη αυτονομία. Η αγορά καινούργιας μοτοσυκλέτας, συνοδεύεται από την παρουσία εγγύησης από την αντιπροσωπεία, που μας προσφέρει κάλυψη για ορισμένο χρονικό διάστημα. Δεν πρέπει να παραλείπουμε, ότι κάθε τι καινούργιο, ενσωματώνει τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες της κατηγορίας του. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι εύχρηστη σε κάθε είδους μετακινήσεις και ιδιαίτερα στις μακρινές και δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες, καθώς έχει κατασκευαστεί με γνώμονα το περιβάλλον χρήσης.

Μια μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα μεγαλύτερης κατηγορίας, έχει περισσότερα έξοδα συντήρησης και αναλωσίμων και ταυτόχρονα μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου. Όντας μεταχειρισμένη, εμπεριέχει το ρίσκο μιας βλάβης, που μπορεί να έχει υποστεί από τον προηγούμενο κάτοχο, καθώς δεν ξέρουμε το ακριβές ιστορικό της. Από την άλλη μεριά, δεν θέτει περιορισμούς στις μετακινήσεις, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση.  Η αυξημένη χωρητικότητα, προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και καλύτερες αποθηκευτικές και μεταφορικές ικανότητες. Μεγαλύτερη κατηγορία, σημαίνει μεγαλύτερες δυνατότητες και από την στιγμή που είναι μεταχειρισμένη, σημαίνει ότι μπορούμε να αγοράσουμε ένα μεγαλύτερο μοντέλο, σε μειωμένη τιμή.

Εσείς τι πιστεύετε; Συμφέρει η αγορά μιας μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας μεγαλύτερης κατηγορίας; Μια καινούργια μοτοσυκλέτα μικρότερης κατηγορίας, αποτελεί καλύτερη επιλογή; Αν έχετε συγκεκριμένο budjet, τι επιλέγετε; Η λογική που λέει να αγοράσουμε καινούργια μοτοσυκλέτα υπερισχύει του συναισθηματισμού που λέει να αποκτήσουμε την μεταχειρισμένη των ονείρων μας;

 
  • Nikos 59

    Ανάλογα τα χρήματα που διαθέτεις δεν αποκλείεται να βρεις μεταχείρο σε πολύ καλή κατάσταση . Οι νέες τεχνολογίες σίγουρα βοηθούν τον αναβάτη , αλλά μπορεί να βγάλουν πρόβλημα που η επίλυσή του, να στοιχίζει μια μηχανή.

      1
  • ioannis v πειραιας

    καινουργιο ναναι και οτι ναναι

      6
  • Γιαννης

    To μικρο 250 που εχετε στην φοτο κοστιζει 6500ε που ειναι υπερβολικα πολλα για 23 ιππους. Γενικα ο περιορισμος μικρων χρηστικων μοτο 250-350 οδηγησε τα οσα καινουργια υπαρχουν να ειναι απιστευτα ακριβα

      8
  • Γιάννης Κ.

    Καινούριο μικρότερης κατηγορίας και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!!!

      4
  • ΓΩΓΟΣ

    Με την καινούρια ξεγνοιάζεις για πολλά χρόνια,για μεταχειρισμένο μόνο αν τη ξέρεις τη μηχανή.Από την άλλη όμως εάν κάποιος του αρέσουν τα ταξίδια (και σε ποιόν δεν αρέσουν) θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με μεταχειρισμένο αν δεν διαθέτει τα χρήματα για καινούριο μεγάλο.

      1
  • COSTAS

    Τίποτα δεν συγκρίνετε με την καινούργια μηχανή.....όσα χρόνια κι άν περάσουν ξέρεις ότι οι τρίχες πάνω της είναι δικές σου .

      20

NONPAPER - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ