net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

MonoMonkee Dirt Tracker απο τους Wrenchmonkees!

Ο κινητήρας του MonoMonkee Dirt Tracker!

MonoMonkee Dirt Tracker απο τους Wrenchmonkees!

MonoMonkee Dirt Tracker

Η επανάσταση των dirt track μοτοσυκλετών ανά τον κόσμο φαίνεται πως σιγά σιγά κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες μοτοσυκλέτες να κατασκευάζονται.

 
Το «μικρόβιο» το κόλλησαν και οι μηχανικοί του οίκου Wrenchmonkees, Nicholas Bech και Per Nielsen, οι οποίοι μετά από την μικρή ενασχόληση τους με τους αγώνες flat track αποφάσισαν να φτιάξουν την δική τους μοτοσυκλέτα.

Οι μηχανικοί κατασκεύασαν το MonoMonkee με βάση το Kawasaki W650 για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι και οι δύο είναι οπαδοί της σειράς W και ο δεύτερος είναι ότι παρόλο που η μοτοσυκλέτα δεν είναι και η πιο ελαφριά για την συγκεκριμένη χρήση, ο κινητήρας της είναι πολύ αξιόπιστος και συντηρείται πολύ εύκολα.

Η εμφάνιση του MonoMonkee είναι λιτή γιατί δεν θέλουν να λύνουν πολλά πλαστικά στην περίπτωση που πάθουν κάποια ζημιά στην πίστα. Το ντεπόζιτο είναι από ένα Yamaha SR500 που ταιριάζει γάντι στο πλαίσιο. Οι ζάντες είναι CNC και είναι εξοπλισμένες με τα κατάλληλα λάστιχα για την χρήση που θέλουν οι μηχανικοί. Στις αναρτήσεις δεν έγιναν αλλαγές παρά μόνο χαμήλωμα της μπροστινής, ενώ στα φρένα τοποθετήθηκαν δαγκάνες της εταιρίας Brembo.

Στον κινητήρα εσωτερικά δεν έχουν γίνει αλλαγές ενώ περιφερειακά έχουν μπει καρμπυρατέρ της Keihin τα οποία αναπνέουν μέσα από φίλτρο ελευθέρας. Η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από την SC-Project η οποία φτιάχνει τις εξατμίσεις για τις μοτοσυκλέτες της Honda στο MotoGP. Τα φανάρια ήρθαν από μία εταιρία που λέγεται c-racer ενώ στην μοτοσυκλέτα έχει τοποθετηθεί και νέο ταχύμετρο.
 

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ