net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Moto GP Jerez: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων

Οι τρεις αναβάτες που βρέθηκαν στο βάθρο της Jerez έδειχναν πολύ χαρούμενοι. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, που θα δούμε παρακάτω.

 
Dani Pedrosa:
«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο ίσως φάνηκε, αλλά μου άρεσε. Στην αρχή ήμουν πολύ επικεντρωμένος αφού ήταν σημαντικό να κάνω ένα καλό αγώνα, σε τέτοιες συνθήκες. Η πίστα, ίσως λόγω της θερμοκρασίας, δεν μου έδινε την ίδια εμπιστοσύνη με τις δοκιμές και ένιωθα λιγότερο κράτημα.
Έτρεχα με το σκληρό μπροστινό ελαστικό όπως πολλοί αναβάτες και νωρίς έκανα μία διαφορά,  προσπαθώντας να κρατήσω τον ρυθμό υπό έλεγχο. Σε κάποιο σημείο ο Marq άρχισε να πλησιάζει και δύο ή τρεις στροφές ήταν πολύ κρίσιμες γιατί ήταν εύκολο να κάνω λάθος. Έκανα μερικά λάθη και σε κάποιο σημείο νομίζω ότι ήμουν πάνω από το όριο, χάνοντας  ίσως τρία δέκατα, αλλά ήμουν τυχερός ώστε να κρατήσω τη θέση μου.
Είμαι πολύ χαρούμενος, το Σαββατοκύριακο ήταν εκπληκτικό μπροστά σε αυτό το κοινό.Είμαι χαρούμενος που κέρδισα για την ομάδα μου, γιατί  έχουμε δουλέψει σκληρά όλο το χειμώνα στις δοκιμές. Όλα είναι θετικά, και μετά το τελευταίο βάθρο και τώρα αυτή τη νίκη ελπίζουμε απλώς να συνεχίσουμε έτσι».


Marc Marquez:
«Πρώτα απ` όλα είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στη δεύτερη θέση. Συνήθως εδώ στη Jerez αντιμετωπίζω αρκετές δυσκολίες. Φέτος όμως, ήμουν πραγματικά συγκεντρωμένος και ικανός να πιέσω μέχρι τους δύο τελευταίους γύρους, όταν και  είπα ¨εντάξει, είναι και η δεύτερη θέση¨. Το πίσω ελαστικό για μένα δούλευε αρκετά καλά, οι πρώτοι δύο ή τρεις γύροι χρειάστηκαν για να ζεσταθεί, αλλά το πρόβλημα μου ήταν το εμπρός ελαστικό. Ο λόγος ήταν ότι το στυλ οδήγησης μου το πιέζει πολύ στο φρενάρισμα.
Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά είμαι ευτυχής που βρίσκομαι  στο βάθρο, τέσσερεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Αύριο έχουμε επίσης ένα σημαντικό τεστ εδώ. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και το επίπεδο μου σε αυτό τον αγώνα. Σήμερα η τακτική ήταν να πιέσω, αλλά εντός ορίων! Μετά την Αργεντινή, η Yamaha φαινόταν ασυναγώνιστη και  ίσως στο Le Mans να ξαναείναι! Στόχος μας είναι να είμαστε σε αυτές τις θέσεις, μέχρι την Catalunya, επειδή οι πίστες που ακολουθούν, δεν είναι από τις αγαπημένες μου».


Jorge Lorenzo:
«Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο δώρο για τα 30α γενέθλιά μου. Είναι κάτι περισσότερο από μια νίκη και περισσότερο από μια νίκη με την Yamaha. Όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες στο να είμαι ανταγωνιστικός με τη Ducati στο στεγνό, ειδικά σε μια δύσκολη διαδρομή όπως αυτή. Όμως η Jerez είναι μία από τις αγαπημένες μου πίστες. Ήμασταν δυνατοί όλο το Σαββατοκύριακο εκτός από τις προκριματικές δοκιμές, και ήξερα ότι είχα το ρυθμό να πολεμήσω, ίσως όχι για το βάθρο αλλά για την 5η ή 6η θέση.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά αργός λόγω της θερμοκρασίας, και κατάφερα να περάσω τον Zarco αλλά ήταν δύσκολο να απομακρυνθώ. Στους τελευταίους γύρους όμως, τα ελαστικά μου ήταν σε καλύτερη κατάσταση, και ήμουν ικανός να κάνω διαφορά και να απολαύσω το αποτέλεσμα για μένα και την ομάδα.
Όπως είπα την Πέμπτη, μια καλή απόδοση είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων, αλλά κυρίως των χιλιομέτρων που κάνεις πάνω στη μοτοσυκλέτα. Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι μια ειδική περίπτωση. Όταν έφτασα στο MotoGP στη Yamaha ήμουν αμέσως γρήγορος γιατί ήταν μια μοτοσυκλέτα που φτιάχτηκε για το στυλ οδήγησης μου. Σε άλλες μοτοσυκλέτες χρειάζεται χρόνος να καταλάβω ορισμένα πράγματα. Δεν χρειάζεται να αμφιβάλλετε για την οδήγηση ή τη νοοτροπία μου όπως έκαναν μερικοί άνθρωποι και τώρα πρέπει να πάρουν τα λόγια τους πίσω!
Όλοι οι αναβάτες σε αυτό το Πρωτάθλημα είναι πολύ καλοί και μπορούν να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, ειδικά όσοι έχουν κερδίσει αγώνες και τίτλους. Κάτι που δεν έχω συνηθίσει ακόμα, είναι το πίσω φρένο. Αργά ή γρήγορα θα το συνηθίσω, αλλά έχω περάσει εννέα χρόνια χωρίς να το χρησιμοποιώ. Πάντα πρέπει να προσπαθείς να πάρεις το μέγιστο, αλλά κάθε μοτοσυκλέτα έχει διαφορετικό τρόπο για να το κάνεις αυτό».

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ