net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η προσπέραση του Zarco στον Rossi

Moto GP: O Marquez υπερασπίζεται τον Zarco

Ο Ισπανός πρωταθλητής υπερασπίστηκε τον νεοφερμένο στη μεγάλη κατηγορία Johann Zarco, μετά την κριτική που δέχτηκε ο τελευταίος, για την προσπέραση που έκανε στον Valentino Rossi.

 
Σύμφωνα με τον Rossi: «Ο Zarco, παρόλο που είναι ταλαντούχος, δεν πρέπει να προσπερνάει με αυτόν τον τρόπο, γιατί πλέον δεν βρίσκεται στη moto 2. Όταν τον είδα δίπλα μου, η μόνη επιλογή ήταν να πάω ευθεία. Αλλιώς θα χτυπούσαμε και θα πέφταμε και οι δύο. Θα ήθελα να μιλήσω με την οργάνωση για την ποινή που μου επιβλήθηκε».

O Zarco απάντησε λέγοντας  ότι : «προσπάθησα να περάσω  τον Rossi γιατί αισθανόμουν  πολύ καλά εκείνη  τη στιγμή του αγώνα, αλλά μετά το περιστατικό ο Rossi  ήταν γρηγορότερος και απομακρύνθηκε. Έπρεπε να γίνει έτσι, γιατί  είχα μια ευκαιρία να προσπεράσω. Εάν αναρωτιόμουν αν μπορώ να το κάνω, ίσως να είχα πέσει. Έτσι η προσπέραση ήταν η μόνη επιλογή.

O Marquez συμφώνησε με τον Rossi στο θέμα της ποινής,  θεωρώντας την περιττή, καθώς δεν κέρδισε κάποια θέση πηγαίνοντας ευθεία. Για την κίνηση του Zarco δήλωσε: «Φυσικά ήταν επιθετική, αλλά ειδικά στο ξεκίνημα όλοι πιέζουν 100%. Είμαι ένας επιθετικός αναβάτης, όπως και ο Valentino. Έχουμε κάνει στο παρελθόν δυνατές προσπεράσεις και θα ξανακάνουμε στο μέλλον. Αν είσαι επιθετικός, πρέπει να καταλάβεις ότι και οι άλλοι αναβάτες μπορεί να είναι επιθετικοί.  Έτσι είναι πάντα οι αγώνες.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ