net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εκκίνηση αγώνα στην πίστα της Jerez

Κάτοψη της πίστας

Moto Gp Jerez: Πληροφορίες και στατιστικά

Ο 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Moto GP ξεκινά στις 5 Μαϊου στην Ισπανία και όπως κάθε άλλος, αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

 
Η πίστα της Jerez κατασκευάστηκε το 1986 και ένα χρόνο αργότερα φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα Grand Prix. Πλέον είναι  μια από τις πιο δημοφιλείς πίστες, σε μια πόλη φανατική με  τον αθλητισμό. Βρίσκεται μέσα σε ένα όμορφο τοπίο, στο Νότιο τμήμα της Ισπανίας και λόγω του καλού καιρού η προσέλευση των θεατών είναι πάντα μεγάλη.
 
Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 250.000 άτομα και οι εγκαταστάσεις  συμπεριλαμβανομένων και των Pits έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια. Έτσι πολλές ομάδες χρησιμοποιούν την Jerez για δοκιμές όλο το χρόνο.
 
Το συνολικό της μήκος είναι 4,4 χλμ και το πλάτος της 11 μέτρα. Αποτελείται από 5 αριστερές και 8 δεξιές στροφές και οι μεγαλύτερη ευθεία της είναι 607 μέτρα. Έτσι οι τελικές ταχύτητες είναι μικρές σε σχέση με άλλες πίστες, αφού ο Andrea Iannone κατέχει το ρεκόρ τελικής με 295,9 χλμ/ώρα.
 
Τις περισσότερες νίκες τις έχει ο Valentino Rossi (7) ακολουθούμενος από τους Jorge Lorenzo (3) και Dani Pedrosa (2). O Jorge Lorenzo όμως, κατέχει το ρεκόρ πίστας με χρόνο 1.38.735 και  ταχύτερου γύρου σε κατατακτήριες δοκιμές  με 1.37.910. Επίσης έχει 5 pole position, όσες και ο Valentino Rossi.
 
Οι Ισπανοί αναβάτες λοιπόν, έχουν ένα κίνητρο περισσότερο λόγω ότι θα βρίσκονται στην πατρίδα τους, αλλά η Jerez είναι μια πίστα που όλοι γνωρίζουν καλά. Θα μπορέσει ο Valentino Rossi να αντισταθεί στους ταλαντούχους Ισπανούς και να διατηρήσει το προβάδισμα στη βαθμολογία; Περιμένουμε τον αγώνα με μεγάλες προσδοκίες.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ