net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To νέο Moto Guzzi Tomoto

To νέο Moto Guzzi Tomoto

Moto Guzzi Tomoto

Οι Tom Dixon και Stefano Venier αποδεικνύουν την λατρεία τους για τις μοτοσυκλέτες, παρουσιάζοντας ένα νέο Moto Guzzi V7, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως έργο τέχνης.

 
Ο Βρετανός σχεδιαστής, Tom Dixon, και ο Ιταλό-αμερικανικός κατασκευαστής, Stefano Venier, παρουσιάζουν το Moto Guzzi Tomoto μετά από αρκετές τροποποιήσεις και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις. Το μοντέλο αποτελεί μέρος ενός επίσημου project, που εγκρίθηκε απευθείας στο «Mandello del Lario». Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο, που δεν πρόκειται ούτε να πουληθεί, ούτε να αναπαραχθεί.
 
Ο Dixon, φανατικός λάτρης της ιταλικής εταιρείας, είχε οδηγήσει το Moto Guzzi πριν 27 χρόνια και αποφάσισε να αποκτήσει ένα καινούριο. Για να υλοποιήσει την ιδέα του κάλεσε τον Venier να συνεργαστούν. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας; Το Moto Guzzi Tomoto διαθέτει ένα χειροποίητο ντεπόζιτο αλουμινίου, πλευρικά πλαστικά και νέα καλύμματα. Ο προβολέας είναι μια μοναδική δημιουργία του Dixon, τροποποιημένος για χρήση στο δρόμο με χαμηλή και υψηλή δέσμη.
 
Από τεχνική απόψεως, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της κατασκευής είναι οι εξατμίσεις. Οι σωλήνες έχουν ανοδική πορεία και καταλήγουν σε δυο τελικά, που απελευθερώνουν εξαιρετικό ήχοΤα ελαστικά είναι, επίσης, ασυνήθιστα. Το μοντέλο διαθέτει ελαστικά sporting Pirelli, που ενσωματώνουν ζάντες με σχήμα φύλλου, σχεδιασμένες από τον Dixon. Η σέλα είναι εντυπωσιακή, με μαύρες και λοξές ραφές.

Σύμφωνα με τον Venier, το Tomoto δεν είναι απλά μια custom μοτοσυκλέτα. Είναι ένα όραμα για όλους τους λάτρεις της Moto Guzzi. Το V7 έχει, ήδη, παρουσιαστεί στο «Milan Design Week».

 

MOTO GUZZI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ