net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Marc Marquez. Όπως και ο Sport Billy, έτσι κι ο Marc... είναι ήρωας από άλλο πλανήτη!

Αυτός είναι o Rossi που αγαπήσαμε! Σταθερά στους πρώτους 3 ταχύτερους αναβάτες, με 2ο ταχύτερο χρόνο την 1η μέρα!

Τρίτο ταχύτερο χρόνο την 1η ημέρα έκανε ο Dani Pedrosa, που έγινε σάντουιτς ανάμεσα στα Yamaha των Rossi και Lorenzo.

Ο Rossi εμφανίστηκε με νέο κράνος, για μια ακόμη φορά, με φοβερό, χιουμοριστικό design.

Πάλεψε ο Lorenzo, όμως δεν βολεύτηκε την πρώτη ημέρα, τερματίζοντας τέταρτος, πίσω από τους Marquez, Rossi και Pedrosa.

Ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Marquez και πέμπτος ταχύτερος αναβάτης της 1ης ημέρας, ο Alvaro Bautista.

Ελάχιστα πίσω από τον Bautista, είχαμε τον Stefan Bradl, με τον 6ο ταχύτερο χρόνο.

Απίθανος, εκπληκτικός Aleix Espargaro, με την φοβερή από ότι φαίνεται OPEN μοτοσικλέτα της Yamaha.

Απογοήτευση για μια ακόμη φορά στη Ducati, που οδεύει ταχύτατα στην OPEN. Ο Dovizioso ήταν μόλις 12ος.

Περισσότερα από δυόμισι δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Marquez ήταν ο 14ος Cal Crutchlow με την εργοστασιακή Ducati.

Απίστευτη απογοήτευση (αρχή βέβαια είναι ακόμα) στο στρατόπεδο των OPEN της Honda. Μόλις 17ος ο Hayden!

Στη Sepang, δοκιμάζεται και η μοτοσικλέτα με την οποία θα πάρει μέρος στο MotoGP του 2015 η Suzuki.

MotoGP 2014: Δοκιμές Sepang, μέρα 1η

Κύλησαν τις ρόδες τους στην άσφαλτο για πρώτη φορά το 2014 οι μοτοσικλέτες του MotoGP. Στην 1η μέρα των δοκιμών της Μαλαισίας, ταχύτερος αναδείχθηκε ο Marc Marquez.

 
Πολύ ενδιαφέρουσα η πρώτη ημέρα των δοκιμών του MotoGP, στη Sepang της Μαλαισίας. Και μπορεί οι πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος να μην σημείωσαν κάποια τρανταχτή διαφορά, σε σχέση με την κατάταξη του 2013, όμως οι εκπλήξεις, δυσάρεστες και ευχάριστες, δεν έλειψαν.

Κανένας δεν πρέπει να ένιωσε έκπληξη με τον Marquez, που για μία ακόμη φορά ήταν ο ταχύτερος αναβάτης σε δοκιμές, σημειώνοντας τελικό χρόνο 2.00.286. Ο περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής άρχισε την ημέρα δεύτερος πίσω από τον Rossi(!), όμως σύντομα βρήκε τη δαιμονισμένη φόρμα του, τέθηκε πρώτος, και κρατήθηκε εκεί μέχρι το τέλος της ημέρας. O Marquez έπαιξε και πάλι... μόνος, αφού ο δεύτερος Rossi ήταν πίσω του ολάκερο μισό δευτερόλεπτο!

Η έκπληξη όμως ήρθε με την απόδοση του Rossi, αφού ο Valentino Rossi, ξεκίνησε την ημέρα στην κορυφή, για να τον περάσουν αργότερα Marquez και Lorenzo. Όμως με μια τελική επίθεση, λίγο πριν τη λήξη της πρώτης ημέρας, ο γιατρός πέρασε δεύτερος, αφήνοντας πίσω του τρίτο τον Pedrosa, και τέταρτο το Lorenzo! Μάλιστα, ο γιατρός φόραγε στις δοκιμές ένα νέο κράνος (από τα τρελά που συνηθίζει), όπου στο πίσω μέρος του έχει ζωγραφισμένα τα έντρομα μάτια του Rossi, να κοιτάνε αυτούς που έρχονται να τον... προσπεράσουν. (Και) από χιούμορ σκίζει ο μέγας Vale.

Ο Alvaro Bautista της Go&Fun Honda Gresini σημείωσε τον 5ο ταχύτερο χρόνο, και ήταν ο πρώτος αναβάτης που ξεπέρασε το 1 δευτερόλεπτο διαφοράς, από τον πρώτο Marquez. Έκτος ήταν ο Stefan Bradl, με την LCR Honda.

Εκείνος που τρέλανε τους πάντες ήταν ο Espargaro. Όχι ο Pol, αλλά ο Aleix! Ο αναβάτης της OPEN μοτοσικλέτας της Yamaha σημείωσε τον 7ο χρόνο, και αποδείχθηκε ταχύτερος και από τις 2 μοτοσικλέτες της περιφερειακής Yamaha Tech 3 (Smith και Pol Espargaro)! Ένας ταχύτατος και ιδιαίτερα ταλαντούχος αναβάτης, καβάλα επιτέλους σε μια ανταγωνιστική μοτοσικλέτα! Σημειώστε πως και ο Colin Edwards, ομόσταυλος του Aleix, και αυτός με OPEN μοτοσικλέτα της Yamaha έκανε φανταστικό χρόνο, αφού ήταν ο 11ος ταχύτερος αναβάτης! Μπράβο στον Texas Tornado!

Και φθάνουμε στο μεγαλύτερο ίσως σοκ της πρώτης ημέρας, που δεν είναι άλλη από την απόδοση των μοτοσικλετών της κατηγορίας OPEN. Αντίθετα με την φοβερή απόδοση της μοτοσικλέτας της Yamaha (που με το καλημέρα παίζει στη δεκάδα), η μοτοσικλέτα της Honda, σε συνδυασμό πάντα με τους αναβάτες που την καβάλησαν, σημείωσε αργούς χρόνους, απογοητεύοντας -τουλάχιστον αρχικά- με την απόδοση της. Ο Nicky Hayden ήταν μόλις... 17ος (με τον ομόσταυλο του Aoyama 18ο), ενώ ο Scott Redding... 21ος, 4,1 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Marquez! Να μη μιλήσουμε για τον Karel Abraham, που βρέθηκε στην 26η και τελευταία θέση, 6,5 δεύτερα πιο αργός από τον Marquez. Ο πάντα δεικτικός Alex Hofmann, έγραψε χαρακτηριστικά για τη μοτοσικλέτα της Honda στην κατηγορία OPEN: "Η Honda κατασκεύασε ένα... scooter με τιμή ενός εκατομμυρίου ευρώ."

Δυσάρεστα για μία ακόμη φορά τα νέα της Ducati. Οι τρεις αναβάτες της εργοστασιακής μοτοσικλέτας των Ιταλών δεν κατάφεραν να γυρίσουν γρήγορα. Ταχύτερος όλων ήταν ο... Iannone, που βρέθηκε στην 8η θέση, 1,2 δεύτερα πίσω από το χρόνο του Marquez. O Dovizioso ήταν μόλις 12ος, 2,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez, και ο Crutchlow 14ος, σχεδόν 2,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Από ότι φαίνεται, οι πιθανότητες η Ducati να τρέξει τελικά στην κατηγορία OPEN αυξάνονται, καθώς έτσι θα μπορέσουν να εξελίξουν τον κινητήρα τους, αλλά και να χρησιμοποιήσουν περισσότερο καύσιμο.

Τέλος, το παρόν στις δοκιμές έδωσε και η Suzuki (θα τρέξει επίσημα το 2015), με τον Randy de Puniet να σημειώνει τον 19ο ταχύτερο χρόνο.


Οι δοκιμές συνεχίζονται αύριο, για να λήξουν μεθαύριο.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ