net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η μοτοσυκλέτα Samurai!

Η μοτοσυκλέτα Samurai!

Η μοτοσυκλέτα Samurai!

Πίσω φανάρι σε λεπτή γραμμή!

Μπροστά φανάρια σε λεπτές γραμμές!

Μοτοσυκλέτα Samurai

Με την πρώτη ματιά αυτή η μοτοσυκλέτα θα σας φανεί παράξενη, η σχεδίαση της όμως είναι βασισμένη στην φιλοσοφία του ΖΕΝ.

 
Η ιδέα για την δημιουργία αυτής της μοτοσυκλέτας δημιουργήθηκε από το ερώτημα «Γιατί η Ιαπωνικές δεν σχεδιάζονται σύμφωνα με τις αρχές του Ζεν και αν γινόταν αυτό πως θα έμοιαζαν;».

Τα παραδοσιακά σχέδια των Ιαπώνων είναι βασισμένα στις 7 αρχές του ζεν οι οποίες είναι η απλότητα, η δυναμική και ισορροπημένη ασυμμετρία, η φυσικότητα, η λεπτότητα, η ελευθερία, η ηρεμία και η λιτότητα. Συμφώνα με αυτές τις αρχές έχουν δημιουργηθεί πολλά σχέδια.

Η μοτοσυκλέτα με το όνομα Samurai είναι σχεδιασμένη με αυτές τις αρχές και μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά σε σχέση με αυτές που βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Η Samurai δημιουργήθηκε από 2 ανθρώπους που δεν έχουν κάποια σχέση με τον χώρο της μοτοσυκλέτας τον Artem Smirnovκαι τον Vladimir Panchenko.

Οι σχεδιαστές δεν δημιούργησαν με την ελπίδα ότι θα μπορέσει κάποιος να την βάλει σε γραμμή παραγωγής, γιατί αυτό είναι πρακτικά αδύνατο καθώς τα χαρακτηριστικά που έχει δεν είναι φιλικά προς τον αναβάτη. Το ρεζερβουάρ είναι σχεδιασμένο πολύ ψηλά, τα μαρσπιέ είναι πολύ πίσω με αποτέλεσμα η θέση οδήγησης να μην είναι πρακτική. Για τα φανάρια οι σχεδιαστές προτίμησαν να βάλουν LED σε σχήμα λεπτών γραμμών.

Ας δούμε όμως τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Η Samurai μπορεί να είναι πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό νέων μοτοσυκλετών από την Ιαπωνία. Οι απλές, ευθείς γραμμές έρχονται σε αντίθεση με τις καμπύλες της. Η σέλα έχει κλίση προς το ρεζερβουάρ ενώ οι σχεδιαστές δεν κατασκεύασαν επίτηδες χώρο για δεύτερο άτομο γιατί ήθελαν να προσδώσουν μία αίσθηση μοναχικότητας! Για τις πληροφορίες του αναβάτη υπάρχει ένα πάνελ με λαμπάκια τοποθετημένο στην τιμονόπλακα. Χαρακτηριστικό είναι οι τροχοί με τις μεγάλες δισκόπλακες!

Η Samurai μπορεί να είναι μία μοτοσυκλέτα με στοιχεία μίας άλλης κουλτούρας που μπορεί κάποιοι να συμφωνούν και κάποιοι όχι. Σε αυτό που πρέπει να συμφωνήσουμε όμως είναι ότι η μοτοσυκλέτα είναι πρωτοποριακή!
 

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ