net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σχέδιο της Kawasaki, που απεικονίζει την αλληλεπίδραση αναβάτη-μοτοσυκλέτας-internet.

Μοτό με τεχνητή νοημοσύνη!

Ένα αρκετά μεγάλο βήμα προς το μέλλον σκέφτεται να πραγματοποιήσει η Kawasaki, αναπτύσσοντας μια μοτοσυκλέτα με δυνατότητα επικοινωνίας με τον αναβάτη σε ένα βαθμό άνευ προηγουμένου.

 
Θυμάστε τον… Ιππότη της ασφάλτου και το υπερ-εξελιγμένο ΚΙΤΤ με προσωπικότητα; Φαίνεται ότι πιθανότατα δεν απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο, και στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Η Kawasaki ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τις μελλοντικές της μοτοσυκλέτες! 

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα θα είναι ικανό να συνομιλήσει με τον αναβάτη και, σε συνδυασμό με την συλλογή δεδομένων από το internet και τους ίδιους τους αισθητήρες της μοτοσυκλέτας, να προσαρμόζει κατόπιν τις ρυθμίσεις στις ανάγκες και στις επιθυμίες του αναβάτη. 

Ωστόσο, οι Ιάπωνες δεν σταματούν εκεί. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο υπολογιστής της μοτοσυκλέτας θα χρησιμοποιεί μια «μηχανή συναισθημάτων», η οποία θα αποκωδικοποιεί το τι αισθάνεται ο αναβάτης, με δυνατότητα να αναπτύξει ακόμη και δική της προσωπικότητα! Αν και ίσως ακούγεται πολύ «ακραίο» ακόμη, η εφαρμογή μηχανών συναισθημάτων έχει ήδη ξεκινήσει στην ρομποτική. 

Η Kawasaki δεν είναι η μόνη εταιρεία που θα ασχοληθεί με τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η Yamaha ήδη έχει να επιδείξει το Motobot, ενώ και η Honda έχει αναφερθεί στην υιοθέτηση της τεχνολογίας για οχήματα, χωρίς όμως να γίνεται σαφής αν μιλά και για μοτοσυκλέτες. 

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ