net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το νέο κράνος από γραφένιο της Momodesign!

Νέο κράνος από…γραφένιο!

Ένα νέο κράνος με επίστρωση από ένα από τα πιο εξωτικά υλικά του κόσμου, παρουσίασε η Momodesign!

 
Έχετε ακουστά για το…γραφένιο; Αν όχι, δεν έχετε και τόσο άδικο. Πρόκειται για ένα από τα πλέον εξωτικά υλικά, αφού αποτελείται από άτομα άνθρακα σε ατομικό επίπεδο, διατεταγμένα σε σχήμα κυψέλης και με πάχος μόλις… ένα άτομο άνθρακα!
 
Πρόκειται για το ισχυρότερο υλικό στον κόσμο, το οποίο είναι 100 φορές πιο ισχυρό από το ατσάλι και φυσικά είναι… πολύ ακριβό στην παραγωγή του! Ωστόσο, η εταιρεία κατασκευής κρανών Momodesign παρουσίασε το πρώτο κράνος παραγωγής, το οποίο χρησιμοποιεί το γραφένιο ως κατασκευαστικό υλικό.

Συγκεκριμένα, το νέο κράνος φέρει μια εξωτερική επίστρωση γραφενίου, πάνω στο ήδη υπάρχον κέλυφος του κράνους. Σύμφωνα με την εταιρεία, έτσι το κράνος μπορεί να κατανέμει πολύ καλύτερα τις δυνάμεις από τυχόν σύγκρουση, ενώ μάλιστα λόγω της εξαιρετική θερμομονωτικής ιδιότητάς του, δεν θα επιτρέπει στον αναβάτη να ζεσταθεί από τον ήλιο!

Η Momodesign συνεργάστηκε με το Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και θα παράξει αρχικά 3.000 κομμάτια, τα οποία θα τιμολογηθούν στα 245 ευρώ το ένα.  
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ