net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αργησε λίγο, αλλά την πήρε την πρώτη του νίκη καβάλα στη μοτοσικλέτα της Yamaha, ο Despres.

Ο Marc Coma πήρε μια δεύτερη θέση στην 8η ειδική, και συνεχίζει να ατενίζει τους υπόλοιπους από την πρώτη θέση της γενικής.

Μετά τη νίκη του την 7η ημέρα, ο "Bang-Bang" Barreda δεν κατάφερε να κόψει κι άλλο χρόνο από τον Coma την 8η.

Ο Helder Rodriguez έκανε την καλύτερη εμφάνιση του, τερματίζοντας 4ος, παρέμεινε όμως στην 8η θέση της γενικής.

Η Laia Sanz συνεχίζει σταθερά τις καλές εμφανίσεις της, τερματίζοντας 15η στην 8η μέρα, και πλέον είναι 17η γενικής!

Νίκη Despres την 8η μέρα

Tην 8η μέρα του Dakar 2014, ο Cyril Despres πήρε την πρώτη του νίκη σε ειδική με τη μοτοσικλέτα της Yamaha. H γενική κατάταξη παραμένει ίδια.

 
Η 8η μέρα του Rally Dakar, στη διαδρομή Salta/Uyuni-Calama, είδε τους αναβάτες να αρχίζουν από τη Βολιβία και να καταλήγουν στην Χιλή. Ο Despres πήρε τη νίκη (δίχως αντίκρισμα για τον αγώνα, αφού βρίσκεται σχεδόν 2,5 ώρες πίσω από τον Coma), με τον Marc Coma της ΚΤΜ να τερματίζει δεύτερος, μόλις 2 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Είκοσι τέσσερα δευτερόλεπτα αργότερα, τερμάτισε και ο Joan Barreda της Honda, που δεν κατάφερε να μειώσει τη μεγάλη διαφορά που τον χωρίζει στη γενική, από τον αναβάτη της ΚΤΜ.

Την δεύτερη καλύτερη εμφάνιση του για το 2014 έκανε ο Πορτογάλος Helder Rodriguez (HRC), αφού πήρε την τέταρτη θέση (είχε πάρει την τρίτη στην πέμπτη ειδική), παραμένοντας στην 8η θέση της γενικής κατάταξης. Στις θέσεις 5 και 6 βρέθηκαν οι έτεροι Γάλλοι αναβάτες της Yamaha Pain και Metge.

Δυστυχώς ο καιρός δεν επέτρεψε στις μοτοσικλέτες να διασχίσουν την απίστευτη έρημο αλατιού Salar de Uyuni, έκτασης 12.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται σε ύψος 3.700 μέτρα. Η ειδική των 499χλμ. ανέδειξε τον Despres νικητή, ενώ δυσκολίες έριξαν πίσω τους αναβάτες της Sherco, με τον Alain Duclos να έχει μηχανικό πρόβλημα που του κόστισε 35 λεπτά. Ο Duclos συνεχίζει να είναι τέταρτος, όμως η διαφορά του από τον τρίτο Viladoms μεγάλωσε, στα 21 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, και πλέον κινδυνεύει και από τον πέμπτο, Jeremias Israel Esquerre, που ακολουθεί 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Μετά την πολύ καλή 12η θέση της την 7η ειδική, η Laia Sanz τερμάτισε 15η στην 8η ημέρα, και ανέβηκε 2 θέσεις στη γενική κατάταξη,  στην 17η θέση! Στα ATV, o Ignacio Casale πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, μπροστά από τους Husseini και Lafuente. Αυτή η νίκη έσπρωξε τον Casale μια ανάσα μπροστά από τους διώκτες του, και πλέον έχει διαφορά σχεδόν 22 λεπτών από τον Lafuente και σχεδόν 46 λεπτών από τον Sonic.

Σήμερα, 14/1 είναι η ένατη ημέρα του αγώνα, με τους αναβάτες να διασχίζουν τη Χιλή και να καταλήγουν στους αμμόλοφους της ερήμου Ατακάμα, κατεβάινοντας κάθετα για 3 περίπου χιλιόμετρα, τερματίζοντας στο Iquique.

Αποτελέσματα 7ης ημέρας στις μοτοσικλέτες.

Γενική κατάταξη του αγώνα στις μοτοσικλέτες.

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ