net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μεγάλη ημέρα για τον Alain Duclos, που έχει βάλει τη Sherco στους πρωταγωνιστές του Dakar!

O Marc Coma της ΚΤΜ συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, και προηγείται στη γενική με 42 λεπτά διαφοράς.

Η τρανταχτή εγκατάλειψη της 6ης ειδικής ήταν εκείνη του "Chaleco" Lopez, της ΚΤΜ.

Ατμοσφαιρική φωτογραφία του "Bang-Bang" Barreda της Honda, που ήρθε 4ος την 6η μέρα, και βρίσκεται στη 2η θέση της γενικής.

Μετά την ποινή που δέχθηκε στην πέμπτη ειδική, η Laia Sanz ανέκαμψε, και ανέβηκε 2 θέσεις.

Ο Sergio Lafuente μπορεί να μην κέρδισε την 6η ειδική, προηγείται όμως στη γενική κατάταξη.

Νίκη Duclos, εγκατάλειψη Chaleco

Την 6η ημέρα του Dakar ο Alain Duclos τερμάτισε 1ος, 8 χρόνια μετά την παρθενική του νίκη στο Bamako. Στη γενική ο Coma (KTM) προηγείται με 42 λεπτά από τον Barreda (Honda), με τον Duclos (Sherco) τρίτο!

 
Φυσικά η ανακοίνωση του θανάτου του Βέλγου αναβάτη Eric Palante επισκίασε τα υπόλοιπα γεγονότα της έκτης ειδικής Tucuman-Salta, όμως αυτό είναι το Rally Dakar. Ένας σκληρός , επικίνδυνος αγώνας, όπου οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν τα απόλυτα όρια τους, πολλές φορές πληρώνοντας το υπέρτατο τίμημα. Καλό κατευόδιο στον Palante. Το Rally Dakar συνεχίζεται.

Ας δούμε λίγο ποιος είναι ο φοβερός Alain Duclos που βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής καβάλα σε μια μοτοσικλέτα της γαλλικής Sherco. Από παιδί ο 43χρονος πλέον Duclos είχε επαφή με το Dakar, αφού η καταγωγή του είναι μεν γαλλική, έχει όμως γεννηθεί στο Μπαμάκο, την πρωτεύουσα του Μάλι, στην Αφρική. Κι έτσι, παρακολουθούσε το Rally Dakar να περνάει μέσα από την πόλη του, και κάπου εκεί γεννήθηκε και σε αυτόν το σαράκι. 

Ο Duclos άρχισε να συμμετέχει στο Dakar το 2000, εγκαταλείποντας στην πρώτη του προσπάθεια. Το 2001 όμως επανήλθε, τερματίζοντας στην 60η θέση. Το 2003 είχε εγκατάλειψη, ενώ το 2005 εντυπωσίασε με την 14η θέση στη γενική. Το 2004 τα πήγε ακόμα καλύτερα, τερματίζοντας 7ος. Ο Duclos συνέχισε να αγωνίζεται κάθε χρονιά πλην του 2008, με την καλύτερη θέση μέχρι σήμερα να είναι η 6η, το 2010. Το 2009 ήταν αναβάτης υποστήριξης του Cyril Despres, 

Από την αρχή του φετινού Dakar, ο Alain Duclos είχε δείξει τα δόντια και τις προθέσεις του, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης από την πρώτη ειδική. Έπεσε στην πέμπτη θέση την πέμπτη ημέρα, όμως ήταν ασυναγώνιστος στην έκτη ημέρα, όπου προσπέρασε πέντε αναβάτες, και τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας ένα λεπτό πίσω του τον ηγέτη της γενικής Marc Coma.

Μετά την τρανταχτή εγκατάλειψη του Goncalves (Honda), σειρά στην ατυχία πήρε ο “Chaleco” Lopez (ΚΤΜ), που είδε τα όνειρα του για διάκριση να διαλύονται όταν είχε μια πτώση σε ένα φαράγγι, όπου κατέστρεψε τη μοτοσικλέτα του. Eυτυχώς ο ίδιος ήταν πολύ τυχερός, αφού τη γλίτωσε με μικροτραυματισμούς. Ο δεύτερος στη γενική, και σημαιοφόρος της Honda, Joan Barreda τερμάτισε 4ος, πίσω από την έκπληξη της 6ης ειδικής, τον Michael Metge(!) της Yamaha (13ος πλέον στη γενική), και βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω από τον πρώτο Coma, 42 ολόκληρα λεπτά. Όσον αφορά στους υπόλοιπους αναβάτες της Yamaha ο Pain βρίσκεται στην 6η θέση, με τον Despres 11ο. Ο Rodriguez της Honda τα πήγε πολύ καλά, και βρίσκεται πλέον 8ος -από 10ος, ενώ και η Laia Sanz ανέβηκε δύο θέσεις, και βρίσκεται πλέον στην 20η θέση της γενικής.

Στα ATV, ο Rafal Sonic κυριάρχησε στη μάχη των τριών πρώτων αναβατών, όμως ο Sergio Lafuente προηγείται ακόμα με διαφορά 22 λεπτών. Ο Ignacio Casale βρίσκεται τρίτος στη γενική, 24 λεπτά πίσω από τον Lafuente.

Το Σάββατο είναι ημέρα ξεκούρασης για τους αναβάτες, με το Dakar να συνεχίζεται την Κυριακή, στη διαδρομή Salta-Uyuni -έχουν απομείνει 7 ειδικές.


 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ