net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι φουτουριστικές δημιουργίες της Elf!

Οι φουτουριστικές δημιουργίες της Elf!

Οι φουτουριστικές δημιουργίες της Elf!

Οι φουτουριστικές δημιουργίες της Elf!

Οι φουτουριστικές δημιουργίες της Elf!

Οι φουτουριστικές δημιουργίες της Elf!

Ο «μύθος» της Elf Team GP

Η Elf Team δημιούργησε μία από τις πιο παράξενες ιστορίες στην ιστορία των αγώνων ταχύτητας.

 
Το έτος ήταν 1977 και ο χώρος της μοτοσυκλέτας βρισκόταν σε μεταβατικό στάδιο. Η Ευρωπαϊκή αγορά μοτοσυκλέτας υποκλινόταν στο «θηρίο» της Ιαπωνικής αγοράς η οποία ανέβασε τον τεχνολογικό πήχη σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Κάπου στην Γαλλία όμως, κάτι άρχισε να κινείται…
Η Elf ήταν ένας κολοσσός στην βιομηχανία της εξόρυξης πετρελαίου. Ήθελε να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα με φουτουριστικό σχέδιο και κάπως έτσι ήρθε η Elf X, η οποία ήταν η 1η από τα 500 πειράματα! Μέχρι την νέα χιλιετία η Elf X αποτελούσε τον Νο.1 στην κατηγορία των τεχνολογικών επιτευγμάτων που πήραν μέρος σε αγώνες ταχύτητας.

Η εταιρία ήθελε οι μοτοσυκλέτες της να κάνουν την διαφορά και «κυνηγούσε» την τεχνολογική υπέροχη. Παρουσίασε το μονόμπρατσο ψαλίδι και χρησιμοποιούσε περίεργα πλαίσια για να μοιάζει βγαλμένο από μία άλλη εποχή. Οι μοτοσυκλέτες βάφονταν μαύρες και πολλοί έκαναν παραπομπή στο μαχητικό αεροσκάφος τεχνολογίας stealth των Η.Π.Α, το οποίο ήταν σύμβολο υπεροχής κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η Elf Team GP μετά την Elf X συνεργάστηκε με την  Honda και συνέχισαν στην κατηγορία των 500, με τα φουτουριστικά επιτεύγματα να αυξάνονται σε αριθμό. Η Honda πάντα στήριζε το φιλόδοξο σχέδιο της Elf δίνοντας της τους κινητήρες. Δυστυχώς παρ’όλες τις τρομερές ιδέες, τα φουτουριστικά σχέδια και τους κινητήρες της Honda οι μοτοσυκλέτες της Elf δεν κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικές με τα αποτελέσματα να είναι αντιστρόφως ανάλογα από αυτά επιθυμούσε η εταιρία.

Η Elf πούλησε στην Honda 13 τεχνολογικά επιτεύγματα τα οποία ήταν πατενταρισμένα. Μέσα σε αυτά ήταν και οι αναρτήσεις που είχε δημιουργήσει η εταιρία.

Το 1996 η ομάδα της Elf πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Elf ROC 500, το οποίο φορούσε V4 κινητήρα της Swissauto. Tα αποτελέσματα δυστυχώς δεν ήταν τα επιθυμητά με αποτέλεσμα την πώληση της ομάδας η οποία μετονομάστηκε σε Team MuZ η οποία μας παρουσίασε τον οδηγό Anthony Gobert.

Μπορεί η Elf Team GP να μην κατάφερε πολλά στους αγώνες, οι μοτοσυκλετιστές όμως θυμούνται αυτές τις μαύρες φουτουριστικές δημιουργίες που έτρεχαν στις πίστες. 
 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ