net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αυτές είναι οι εντυπώσεις του Lorenzo, για την μελλοντική αγωνιστική του μοτοσυκλέτα!

Οι εντυπώσεις του Lorenzo!

Δημοσιεύθηκε στο Internet η άποψη του Jorge Lorenzo σχετικά με την Ducati Desmosedici, την οποία θα οδηγεί από του χρόνου!

 
Επίσημα, ο Jorge Lorenzo δεν μπορούσε να πει κυριολεκτικά… κουβέντα, σχετικά με τις εντυπώσεις του από την Ducati Desmosedici, με την οποία ήρθε πρώτη φορά σε επαφή στην πίστα της Valencia και θα οδηγεί από του χρόνου. Και όμως, τελικά η «σιωπή» από ότι φαίνεται, έχει σπάσει!
Συγκεκριμένα, το Sport Rider Magazine αποκάλυψε τα 3 σημεία-κλειδιά στα οποία στάθηκε ο Jorge Lorenzo, όταν δοκίμασε για πρώτη φορά την μελλοντική του μοτοσυκλέτα! Σύμφωνα με το μέσο, αυτά είναι τα εξής:

1) Ο Jorge έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που λειτουργούν τα ηλεκτρονικά της Desmosedici. Θεωρεί ότι το κοινό λογισμικό που χρησιμοποιούν όλες οι μοτοσυκλέτες των GP ταιριάζει στην ιταλική μοτοσυκλέτα καλύτερα από ότι στην Yamaha M1.

2) O Lorenzo ικανοποιήθηκε πολύ από την σταθερότητα της Desmosedici στο φρενάρισμα, άλλο ένα γνωστό χαρακτηριστικό της.

3) Ο Ισπανός σχολίασε αρνητικά την συμπεριφορά της Desmosedici στις στροφές, μια γνωστή αδυναμία της. Το πρόβλημα είναι ότι η μοτοσυκλέτα έχει τάσεις υποστροφής, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με το οδηγικό στυλ του Lorenzo, ο οποίος ανοίγει το γκάζι από πολύ νωρίς- νωρίτερα αλλά και ομαλότερα από κάθε άλλο αναβάτη στα Moto GP. Μάλιστα, ο Lorenzo είπε στον Gigi Dall Igna κατά λέξη, ότι «η μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να κάνει 1.29 σε αυτή την πίστα!»

Καθώς ο Lorenzo οδηγεί με αυτό το συγκεκριμένο στυλ, χρειάζεται ένα πίσω λάστιχο που να του δίνει καλή αίσθηση και πρόσφυση και μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να ακολουθήσει αυστηρά την γραμμή του. Μεγάλο ρόλο λοιπόν θα παίξουν, εκτός από τα ελαστικά της Michelin, και ο τρόπος που ο κινητήρας της GP17 θα λειτουργεί, επιτρέποντας στον Ισπανό να ανοίγει νωρίς το γκάζι. Περιμένουμε λοιπόν περισσότερα…
 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ