net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η ξύλινη μοτοσυκλέτα που καίει λάδι φυκιών.

Όταν ο Τζεπέτο συνάντησε το βιοκαύσιμο

Μια ομάδα μοτοσυκλετών από την Ολλανδία κατασκεύασε μια ξύλινη μοτοσυκλέτα που τροφοδοτείται από επεξεργασμένο λάδι φυκών.

 
Η μοτοσυκλέτα είναι έργο του σχεδιαστή Ritsert Mans και του επιστήμονα Peter Mooji. Οι δυο φίλοι δημιούργησαν ένα σχέδιο για την κατασκευή μιας ξύλινης μοτοσυκλέτας με καύσιμο λάδι από φύκη, προκειμένου να αναδείξουν μια επιλογή αντικατάστασης των παραδοσιακών καυσίμων. Ο Mans ανέλαβε τοv σχεδιασμό και την κατασκευή της μοτοσυκλέτας, ενώ ο Mooji ασχολήθηκε με τις άλγες και την επεξεργασία τους, Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο, συμπεριλαμβανομένου και του μπροστινού μέρους.

Η μοτοσυκλέτα κατασκευάστηκε για να συνοδεύσει το νέο βιβλίο του Mooji, με τίτλο «De Dikke Alg», ή «Η παχιά άλγη», το οποίο εξετάζει το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι άλγες σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Peter Mooij, με την αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, η έκκληση για μια κοινωνία βιοποικιλότητας είναι όλο και πιο επείγουσα. Η «Microalgae» θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό, επειδή θα μπορούμε να παράγουμε πετρέλαιο με βιώσιμο τρόπο.
 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ