net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η πρώτη τρίτροχη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με δυνατότητα κλίσης, έχει ήδη δρομολογηθεί και αναμένεται σύντομα στην αγορά.

Υamaha MWT-09

  • Leaning τρίτροχη μοτοσικλέτα στην παραγωγή! 

Αν υπάρχει ένα μοντέλο που θα ταράξει στο άμεσο μέλλον την καθεστηκυία τάξη στα δίτροχα, αυτό είναι το MWT-09 της Yamaha. 
Πως θα το κάνει αυτό; Μα με έναν έξτρα τροχό, ακολουθώντας τα πρότυπα του γνωστού scooter Τricity. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, πρόκειται για την πρώτη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με δύο τροχούς στο σύστημα διεύθυνσης/ανάρτησης, η οποία θα μπει σε διαδικασία μαζικής παραγωγής. 

Το «μαζικής παραγωγής» το λέμε μετά βεβαιότητας, καθότι έχει εκφραστεί επίσημα από τον πρόεδρο της Yamaha, Hiroyuki Yanagi, στα πλαίσια μια ομιλίας του για τους εορτασμούς των 60 χρόνων της εταιρείας. Τι μπορούμε να περιμένουμε σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών; Ακόμα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο αλλά δεδομένου ότι το πρωτότυπο που παρουσίασε η Yamaha, βασίζεται στο MT-09 Tracer, αν μη τι άλλο ο τρικύλινδρος κινητήρας των 847κ.εκ. είναι αυτό που λέμε «σιγουράκι». 

Σε ότι αφορά στο πρωτότυπο μάλιστα, λέγεται ότι αυτό που παρουσίασε η Yamaha στο Τόκιο το 2015, θα είναι πάρα πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής. 
Έμπειρα μάτια σχεδιαστών που εξέτασαν από κοντά την μοτοσικλέτα στην έκθεση, ανέφεραν ότι αυτή έχει στοιχεία που μαρτυρούν ότι είναι μοντέλο που έχει παραχθεί από γραμμή παραγωγής και όχι κατασκευασμένο ως πρωτότυπο. 

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ